[]

Tapu Bedeli Ne Kadar Tutar ve Evi Beyan Etmesek Cezası Ne Olur ?

Selamlar, yeni bir evin masrafı 2020 yılı içinde ne kadar tutar ? nereden öğrenebiliriz ?

bir de ev beyan edilmese, bunun cezası ne oluyor bunlara af v.s geliyor mu ?


 
Neyi beyan etmeyeceğinizi tam anlamadım. Evin değerine göre vergi miktarı değişir. Evin tapudaki değerini bilmediğiniz için biraz sürpriz olacak ama 3 4 bin lirayı geçmez. Bu parayı vermeme ihtimaliniz yok.


  • allah yazdiysa bozsun  (14.01.20 17:26:18) 
şimdi evi aldıktan sonra, belediyeye gidip şu evi satın aldım diye mal beyanında bulunuyoruz ya. işte o beyanı yapmasak. cezası nedir diye sormuştum da.

tapu giderini ödememe gibi bir durum olmaıyor zaten :) gönül isterdi ki onu da bi' kılıfa sokabileyim. olmuyor :Pp
evin değerinin kaçta kaçı oluyor bu tapu masrafı ? geçtiğimiz zamanlarda bankadan almıştım ama ne kadar olduğunu anımsamıyorum da asla 3-4k yoktu. çok üzülürüm o kadar yüksek çıkarsa.
  • mete kudur  (14.01.20 17:29:28) 
yakın zamanda değişmediyse tapu harcı %1,5. belediyeye emlak vergisi için beyanda bulunmaktan bahsediyorsunuz sanırım. onun cezasını bilmiyorum.


  • solitude ov the lonliest star  (14.01.20 17:33:53) 
Sattığım bir evde alıcı beyan yapmamış, ben de sattım diye üzerimden düşürmedim. 2 yıllık vergiyi görünce gittim belediyeye, eski tapu ve yeni tapu fotokopilerini gösterdim. Alıcının beyanını yapıp borcu ona aktarmışlardı ve gecikme faizi dışında bir şey eklenmedi.

Af gelmez + gerlye dönük faiz çalıştırırlar.
  • malheiros  (14.01.20 17:58:54) 
Emlak vergisi aman aman bir tutar değil, belediyeye göre değişiyor bedelleri.

Beyan verezsen eninde sonunda bir yerde karşına çıkacak, geçmiş yılları ve faizleri ödersin.

Ölene kadar ödemeyeceğim desen ve ödemesen de varislerin ödeyecek.
  • John Bloor  (15.01.20 13:37:36) 
Belediyelerin usulsuzluk cezalari cok acimasizdir. 30 liralik borca 170 lira ceza odemistim.


  • erectrode  (15.01.20 16:39:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.