[]

Badici arkadaşlar bakabilir mi?

Günaydın arkadaşlar :)

30 yaşını ucundan geçmiş bir birey olarak artık gerçekten bir şeyleri değiştirmenin sınırında olduğumu düşündüm ve spora başladım.

Geçen hafta İzmir 'den bir taşra ilçeye yerleşmem gerektiğini ve alışamadığımı söylemiştim. Biraz yapacak bir şey olmadığından bir de ilçe standartlarına göre iki katlı büyük bir spor salonunun evime yakın olmasından artık başlayım dedim.

Üç haftadır salona aksatmadan gidiyorum. 181 boy 79 kilo. Haftasonları da yüzmeye gidiyorum.

Sabahları lorlu yumurtalı, muzlu, fıstık ezmeli bir kahvaltı yapıyorum.
Öğlen tabldot ama tavuk - köfte içerikli bir sulu yemek yiyorum.
Akşamları da tavuk - pilav, tavuk şiş - patates, köfte vs. yiyorum.
Atıştırmalık olarak da gün içinde badem, gün kurusu, hurma falan yiyorum.

Doğrudan kalori protein hesabına girmeli miyim? Yoksa hazır paket gıdaları tamamen kestim, doğal yemeye devam edeyim mi?

Bir de ikinci sorum;

Salona iki günde bir gidiyorum ve hep aynı hareketleri yapıyorum. Ağırlıkları artırma yoluna gidiyorum.
Kelebek, kürek, 25 kg halter, 5'er kg'lik dambılları iki yana açma, bacakta ağırlık gibi hareketleri 3 x 12 şeklinde çalışıyorum. Salondaki hocanın verdiği program iyi midir? Yoksa daha işin ehli birinden destek almalı mıyım?

Yapmaya başlamışken fayda görmek istiyorum. Başka tüolarınız varsa da severek okurum.

Teşekkürler. :)

 
oryantasyon yeni bitmiş zaten.
haftada kaç gün gidiyorsan o kadarlık bir program yazılmasını iste. uğraşmazsa buradan rica et biri yazar.
bol bol spor videosu izliyorsun. verilen programdaki hareketlerin doğru yapılışını öğreniyorsun.spor öncesi dinamik esneme, spor sonrası statik esneme hareketleri yapıyor ve standarta bağlıyorsun her gidişinde. düzenli artan yükleme neymiş öğreniyor ve uyguluyorsun.
diyet yapmıyorsun, sağlıklı besleniyorsun.
araştır oku öğren. işin tadı öyle çıkar.
  • hasmetizm 2046  (14.01.20 09:38:03) 
tavuk yerine hindi ve kırmızı ete yogunlas derim.

henüz ilk aylardasın vücudun alışma döneminde.

eğer hareketlerden sıkıldıysan hocana söyle sana başka hareketler gösterir.
  • sizofren06  (14.01.20 09:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.