[]

amerika doktora mülakatı için tavsiye ve görüntülü konuşma kesinti problemi

Merhaba,

Psikoloji lisans mezunuyum, klinik / danışmanlık alanında Amerika'daki bütünleşik doktora programlarına başvurdum, Tennessee'deki bir okuldan mülakat teklifi geldi, 10 gün sonra mülakat olacak ve bununla ilgili iki sıkıntım var, size danışmak istedim:

1- zoom (hoca istedi) bizim evden kaynaklı galiba, kesilme yapıyor, takılıyor, ses gecikiyor. Skype da aynı şekilde, hatta youtube videoları da. Superonline kullanıyoruz, 25 mb hız var imiş, fakat aynı zamanda televizyon da internetten yiyor zannedersem dizileri geri sarıp izleyebiliyoruz vesaire. Müşteri hizmetlerini aradım güncelleme yaptık dediler fakat bir değişiklik yok. Bu internet meselesini nasıl çözebilirim sizce? 1 haftalık daha hızlı pakete geçebilirmişim, fakat etkisi olmaz ki dedi müşteri hizmetleri, doğru mudur ?

2- Mülakatla ilgili tüyo verebilir misiniz? daha önce hiç mülakata girmedim bu şekilde. Çok stres altında hissediyorum. Klişe sorulara dahi verecek yanıtım yok gibi geliyor. Araştırıp bulduğum sorular şu minvalde, sizce iyi midir, ekleyebilecekleriniz var mı?
-zayıf yönleriniz/güçlü yönleriniz, geçmişte karşılaşılan sorunlar ve nasıl çözdüğünüz, sınırsız bütçeniz olsa nasıl bir araştırma tasarlardınız, tezinizi hangi konuda yazmak isterdiniz, bu alana nasıl ilgi duymaya başladınız, yaptığınız xxx araştırmasından biraz bahsedin, neden bizim okul, okulla ilgili bildikleriniz nelerdir, neden danışmanlık psikolojisi, buraya sizi niye alalım, kendinizi tanıtır mısınız, grup çalışmasında nasıl davranırsınız örneklendiriniz...?

 
1. mobil internetin nasıl? o gün için 5 gb paket alıp onun üzerinden telekonferans yapsan?


  • windows95  (14.01.20 01:55:44) 
takilma icin ya adam gibi bir pakete gececeksin ya da telefondan hotspot yapacaksin.

ben de stresli adamim, mulakatlara yarim saat once iki duble icip giriyorum (icki ile pek aram yok beni cakir keyif yapiyor). sonrasi dogaclama. zaten hadiseye hakim isen gerisi gelir.
  • cooperr  (14.01.20 08:36:44) 
eğer istanbuldaysanız beşiktaş adeks'in youtuber'lar veya canlı yayın yapanlar için özel odaları var. hayvan gibi internet ve hayvan gibi konfügrasyonlu bilgisayarlar var. orayı deneyebilirsin.


  • teritori  (14.01.20 09:02:37) 
görüşme esnasında takılma, lag olması upload kaynaklı olabilir. Tr'de sabit hatların upload hızları çok düşük. 25 mb hızlı pakette download 25mb olabilir ama upload'ına bakarsan 1mb den fazla değildir muhtemelen. Paket arttırırsan da muhtemelen download hızı artacak upload yine sabit kalacaktır. En etkili çözüm telefonunuzdan 4.5G bağlantısını paylaşarak girmeniz olabilir. Çünkü 4.5G'de upload hızları normal paketler için bile en aşağı 20-30 mb civarı.


  • queue  (14.01.20 13:16:49) 
@windows95 @benaaymi @cooperr @teritori @queue hepinize çok teşekkür ederim!

çok mantıklı, ben daha önce telefonların hotspot olunca iyi iş yapabildiklerini bilmiyordum, çok iyi oldu öğrendiğim. Ekstra internet satın alıp öyle yapacağım. Upload hızı gerçekten de 1 mb çıktı... sanırım sorun bununla ilgili.

@teritori, maalesef ankara'dayım, ama çok yaratıcı bir mekanmış, internet kafe gibi ve daha fazlası

@benaaymi ayrıca mülakatta sorulabilecekler ile ilgili bilgiler için çok teşekkürler!
  • insaniz iste  (14.01.20 15:07:42) 
güncelleme: telefondan telefona da hız değişiyormuş onu fark ettim. upload 4-5 download 15-16 olan 4.5 g hatla bilgisayar üzerinden bağlanarak görüşmeyi gerçekleştirdim ve hiçbir sıkıntı çıkmadı.
mülakat da çok iyi geçti ve okula kabul aldım <3 sağolun tekrardan

  • insaniz iste  (11.02.20 17:57:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.