[]

Başkasının derdine deva olup kendi derdini çözememek

Ekşi duyuruyu devamlı takip ederim, elimden geldiğince soruları cevaplarım. Programlama/Elektronik konusunda teknik bilgim olduğundan genellikle hepsine ucundan bucağından yardım ederim. Program, crack, mp3, mekan, yol, araba vs özetle bir google aramalık işi olan her şeyi cevaplamayı seviyorum, kendim de öğreniyorum hem.

İlişkiler konusunda da aldığım "feedback" ler sonucu arada tatmin edici cevaplar verdiğimi düşünüyorum.

Gelelim görelim ki 1 hafta önce cevap verdiğim bir duyurudaki benzer bir olay olunca bile sudan çıkmış balığa dönüyorum. hem de ilişkilerle alakalı sorulardaki bütün cevapları da okumama rağmen.

Artık kendimi olaylara tepki verirken karşımda ekşi duyuru açık, önümde de klavye varmış gibi hayal etmeye başlayacağım o olacak.

Terzi kendi söküğünü dikemezmişin literatürde bir adı var mı ?

 
literatürdeki adını bilmiyorum ama bence herkes belli durumlarda ne yapılması gerektiğini teoride aşağı yukarı biliyor, sağduyu denen birşey var. ama iş kendimize geldiğinde bunun "özel bir durum" olduğuna inanıyoruz sanırım. bir de insan kendine karşı ne kadar objektif olabilir ki, umut etmek gibi sübjektif durumlar giriyor işin içine.


  • fotrsapka  (22.04.10 05:51:14 ~ 05:53:08) 
bununla alakali "berber paradoksu" var

bir de su film de biraz alakali:
(bkz: dan in real life)

kisisel not: bende de ayni durum oluyor, kafaya takma, hayat boyle birsey iste.
  • ermanen  (22.04.10 05:56:43) 
"Gelelim görelim ki 1 hafta önce cevap verdiğim bir duyurudaki benzer bir olay olunca bile sudan çıkmış balığa dönüyorum."

burada duyurulara cevap verirken, kendimizi duyuruyu soran kişinin yerine koyup cevap veriyoruz sanırım. aynısı bana da olmustu, otomobille ilgili bir soruya bilmiş bilmiş cevap vermiş aynı durumla iki gün sonra ben karsı karsıya gelmiştim.

o zaman cevap vermenin çok kolay ama gerekeni yapmanın çok zor oldugunu fark ettim.

bir de olayları çagırıyoruz galiba, secret-kuantum vs vs.
  • tcyx  (22.04.10 10:06:11) 
ya bi yerde görmüştüm yazı, insanların sığınacağı bir liman, dalgakıran olmalı; aynı zamanda dalgakıranların da sığınabileceği bir liman olmalı. falan filan yeni uyandım. işbu işaret edilir ilk cevaba.
evet bu secret-kuantum vs mantıklı geliyor.

  • dieselsingle2  (22.04.10 12:09:49 ~ 12:10:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.