[]

ik, staj teklifi sonrası geri dönüş yapmadı

merhaba, önceki duyurularımda bahsetmiştim amazon'dan staj teklifi almak üzere olduğuma yönelik. özet geçmek gerekirse: amazon tokyo ofisindeki bi staj pozisyonu için tüm aşamaları geçmiştim ve sadece şartların konuşulacağı son bir görüşme yapılacaktı. lakin ben asıl olarak amazon paris ofisinde çalışmak ve sürenin 6 ay değil 3 ay olmasını istiyordum. ama elimdeki fırsatı kaçırma korkusuyla bu konuda herhangi bi şey yapıp yapmama durumunda kararsızdım.

her ne kadar eleme aşaması değil bu dense de bir gerginlik vardı üzerimde. vize, ulaşım sponsorluğu, maaş gibi konuları konuştuk ve karşımdaki kadının tavrı inanılmaz arkadaşçıl ve rahatlatıcıydı. daha sonra görüşmeye japon bir çalışan daha katıldı ve stajyerlerin adaptasyon sürecinden tutun, yabancı olarak tokyo'ya uyum sağlamaya kadar kültür oryantasyonu ayarında bir görüşmeye döndü.

buraya kadar hiçbir sorun yok ve artık kadının tavırlarıyla da inanılmaz rahatlamıştım. ikcı kadın ile tekrar yalnız konuşmaya döndüğümüzde benim asıl çalışmak istediğim ofisin paris ofisi olduğunu ama geçen sene gördüğüm pozisyona yönelik bu sene herhangi bi ilan olmadığını söyledim. beni paris ofisine yönlendirmesi durumunda 1 mülakata daha girebilirim gerekirse diyerek bunun mümkün olup olmadığını ama eğer mümkün değilse buradaki teklifimi hiç riske atmadan kabul etmek istediğimi söyledim.

tavrında herhangi bir değişiklik olmadı ama böyle bir isteğin daha önceki aşamalarda değil de teklif görüşmesi sırasında dile getirmemin bir sıradışı olduğunu söyledi. öyle diyince 6 ay konusunu açmadım bile ve tekrardan tokyo ofisinde çalışma fırsatını kesinlikle kaçırmak istemediğimi sadece bunun mümkün olup olmadığını merak ettiğimi belirttim. tüm ofislerin ve pozisyonların alım süreçlerinin farklı işlediğini ama uluslararası birime bu konudaki isteğimi ve tüm mülakat raporlarımı ileteceğini belirtti. sonrasında biraz da tokyo ofisindeki sorumluluklarımdan bahsettikten sonra görüşmeyi net tarih belirlemeden tekrar görüşmek üzere bitirdik. 20 gün önce olan bu görüşmeden sonra kendisinden hiç haber alamadım.

Bu staj alım sürecini çok bilmediğim için soruyorum. Tüm aşamaları geçtikten sonra teklif almama rağmen 20 gün boyunca haber alamamak normal mi? paris ofisine transfer isteğim yüzünden elimdeki resmi olmayan tokyo teklifinin çöpe gitme ihtimali var mı? görüştükleri başka bir aday kalmadığını ve bunun eleme aşaması olmadığını özellikle belirtmişti ama yine de istediğim şeyden ve aradan geçen süreden mütevellit biraz korkutmuyor değil.

birazdan follow-up maili atacağım ve bu mail sırasında paris isteğimden vazgeçtiğimi, teklifi resmiyete dökebileceğimizi ve döküman/vize aşamasına geçebileceğimizi belirtiyim mi sizce? çok çaresiz gözükmek istemiyorum ama ayağıma gelen bu fırsatı da kaçırmak istemem kesinlikle.

not: stajın başlamasına 6 ay var.

 
Bana sorarsanız çok büyük bir stratejik hata olmuş. Paris ofisi kendi stajyerini kendi almak ister. Bunlar size bir mesai harcamış ve son dakikada aslında kendilerinin ilk tercih bile olmadıklarını öğrenmişler. Mail atın mutlaka denemekte fayda var. Ama bir talihsizlik olmuş kesin bu.


  • prodeq  (14.01.20 00:14:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.