[]

10 kişilik kahve makinesinde tek kişilik kahve

www2.braunhousehold.com

arkadaşlar demlikte ve su kısmında min 3 fincanlık gösterge var linkten görebilirsiniz. ben tek kişi içiyorum. bu kahvenin değeri var mıdır? yoksa yavan mı oluyor hep?
bana göre yavan değil ama reel de durum nedir merak ediyorum

 
tek ölçek kahve ve tek fincanlık su koyuyorum bu arada.


  • nughun  (13.01.20 21:49:04) 
kullanım kılavuzuna bakmak lazım aslında. zamanında ben de tek kişilik çok demledim ama alet bir süre sonra bozulmuştu. acaba ondan mı diye kıllandım şimdi.

demleme açısından soruyorsanız sıkıntı yok su aynı kahve aynı damlama yöntemi aynı. taze taze olur ama filtresini falan temizlemek ya da değiştirmek pahalıya gelir.
  • ozdek  (13.01.20 21:56:30) 
ben 2 orta boy kupa için 1-2 çorba kaşığı kahve koyuyorum.
tek ölçek çok az.

  • jimjim  (13.01.20 22:00:59) 
@ozdek

hocam 1 dakikada bir fincanı çıkarıyor nerdeyse. frenchpresste 4 dkda demliyoruz. bu ne ara suyu katıyor demliyoruz 1 dkda merak ettim yine.
dediğim gibi kahve kötü olmuyor ama anlayamıyorum prensibi
  • nughun  (13.01.20 22:06:09) 
@jimjim

haklısınızdır. bende yarım kupa için 14 gram koyuyorum kahveyi.
120 lik fincan içinde 10gram koyuyorum çoğunlukla.
ne kadar uygun bilmiyorum ama kafaya vuruyor pek 10gram 1 dklık demleme ile
  • nughun  (13.01.20 22:08:13) 
*kafaya vurmuyor
olacaktı

  • nughun  (13.01.20 22:09:04) 
soruyu tam anlamadım. ama 15/250 ve 18/300 ölçüleri ideal. buna benzer ölçülerde tek kişilik kahve yapmak makineye zarar vermez. diğer taraftan; kf-570'in kılavuzunu incelediğimde tek fincan ölçüsünü 125ml aldıklarını gördüm. 3 fincan 375ml'ye tekabül ediyor.

siz belirttiğim ölçüleri uygulayıp demleme yapabilirsiniz. 40-50 tl'lik çin malı hassas terazi de çok yardımcı olur bu arada. öneririm.
  • we are floating in space  (14.01.20 02:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.