[]

Abd çalışma vizesi ile göçmenlik

ABD de iş bulup göçmek istiyoruz diyelim.
(istiyoruz derken kendim için sormuyorum bu soruyu)

Ama türkiyede işimiz gücümüz herhangi bir vasfımız yok. Ama yıllar önce alınmış Abd turist vizemiz var diyelim yani istesek ülkeye girme ihtimalimiz var.

Amacımız da ABD de herhangi bir iş bulup orada yaşamak olsun. Çalışma vizesiyle.

Bu durumda türkiyeden başvuru yapıp çalışma vizesi alma ihtimaliz sıfır çünkü bir işimiz mesleğimiz yok. (meslek var da işsisiz, x üniversitesi işletme mezunuyuz)

Turist vizesiyle de orda 6 ay kalsak bu hoşlarına gitmese bile yasal hak. Orda kaçak çalışmak istemedik ve 6 ay gezdik diyelim.

Bu 6 ay içinde orda insanlarla tanıştık çevre edindik. Ve abd de yaşamak istiyoruz. Ve abdli dostlarımız da senin bu ülkede yaşaman için elimizden geleni yapacagız diyor mesela.

6 ay orada çevre edinip bağlantılar kurup kalma süremiz biteceği zaman iş vizesi hakkı elde etme şansımız nedir? Nelere bağlıdır bununla ilgili düşünüyorum:

Örneğin abdli bir işveren mesela dondurmacı dükkanı var diyelim bizi o dükkanda çalıştırmak istesin ya da pizza dükkanı olan biri bizi servis elemanı olarak işe almak istese iş vizesini rahatlıkla alabilir miyiz?

ABD li bir işverenin bize iş vermesi yeter mi
Eğer işveren dostumuz olmazsa, herhangi bir işte yasal çalışan birisi bizim de yasal çalışmamızı istese ve o kişinin işverenle arası iyiyse bize nasıl yardımcı olabilir patronuna şu x kişisini işe alır mısın diye önerebilir mi?

Böyle örnekler var mı hiç duyduğunuz. Turist vizesiyle gidip orada çalışma vizesi alan insanlar?

 
Turist vizesini calisma vizesine cevirmenin suresi var. 1 ay diye biliyorum. Sonra turkiyeye donerek beklemeniz gerekiyor. Yanlis olabilir bu.


  • duygusuzromantik  (13.01.20 17:07:43) 
Dondurmacıyı bırak microsoft bile öyle kafasına göre adam alamıyor. Belirli bir kota var.


  • goodman  (13.01.20 17:08:49) 
@xportant


İhtimal için neden sıfır dediniz. Hükümet basit pozisyonlarda yabancı insanların çalışmasına izin vermiyor mu artık.
Bir pizza dükkanının beni servis elemanı olarak işe alması kalifiye bir iş degil, bu ihtimal sıfır ise yasak olması lazım ama yasak degil diye duydum. Çok zor olabilir doğrudur ben de bunun zorlukları neler onu öğrenmek istedim. Turist vizesiyle gidip çalışma vizesi alan insanlar varsa onların gittikleri yolu okuyabilirim ama hiç öyle bir yazıya da denk gelmedim ama öyle insanlar olduğunu duydum. o yüzden buraya sordum.



Belirli kotalar olduğunu ben de duymuştum. Her isteyen gidip çalışsa tüm dünya amerikaya akar zaten. Abd de bir pizza dükkanında yasal çalışmak için 100 yabancı başvursa diyelim ki 3 kişi o işe girebilecek. 3 kişisen biri olmak diğer 97 kişiden biri olmamak için nasıl bir yol izlenebilir ya da bunun puanlamalı kriteri var mıdır bakıp şansımızı tahmin edebileceğimiz?

Bunları merak ediyorum açıkçası.
  • santiago  (13.01.20 17:19:59 ~ 17:28:09) 
pizza dükkanında çalışacak eleman için bir kota yok hocam. nobel ödüllü bir pizzacı o şekilde green card imkansız. yazılım tarzı bazı sektörlerde şirketlere başvuru yapılabiliyor,onlar sizi kabul ederse kota ölçüsünde onayınız çıkabiliyor


  • burya  (13.01.20 17:44:12) 
İşverenin sizin için çalışma vizesine başvurması, yani sponsor olması lazım. Bir sürü işsiz varken bunu niye yapsın? Hem de vasıfsız iş diyorsunuz.

Turistik gittiğinizde havaalanında dönüş biletinizi ve paranızı sorabilirler.

6 ay kaldıktan sonra döndüğünüzde ve işe başvurursanız niye turist olarak 6 ay kaldığınızı sorabilirler.

İngilizce olarak bu söylediklerinizi araştırın.

Kaçak olarak iş bulursunuz turist olarak ama dediğim gibi devamında yine kaçak kalırsınız.

Ankara Anlaşmasına bakabilirsiniz yurtdışı düşünüyorsanız.
  • kaset  (13.01.20 17:47:20) 
amerikadan bildiriyorum, dediginiz yollar ile burada kalma ihtimaliniz ( yasal ) olarak 0. Hatta eksi. Wolfg fena sallamis, yanu kulaktan duyma arkadaslarinin sallamalarina inanmis. Arkadaslari su an ogrenci (f1 ) vizesi ile kacak calisiyorlar burada.

Ogrenci vizesi ile sadece kampuste o da 20 saat haftada calisabilirsiniz ki her ogrenciye calisma vizesi de vermiyorlar. Zaten 20 saat calissaniz kiranizi bile cikarmaz ( eyaletinize bagli )

Is verenin size sponsor olmasi ise hayal gibi bir sey, h1b vizesi oluyor ve her eeme kotasi var ayrica cok kalifiye fln bir eleman olmaniz lazim.
  • oscar  (14.01.20 03:46:23) 
@oscar

Tamamen hakli.

Hatta direkt soylemis durumu.

O poset dil okullari olayi gecen agustos itibari ile bitti zaten. Kursa gidiyorsan uzatma sansin yok biter bitmez geri donmen gerekyor. Eskiden vize alanlari kapsamiyor bu.

Benim her hafta konustugum arkadasim 5 senedit bu sekilde kaliyor. Ama kacak calismak zorunsasin bu vizede.dedigim gibi artik yolu kapandi kalmanin zaten.
  • duygusuzromantik  (14.01.20 04:15:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.