[]

Kumu tercih etmeyen kedi hakkında.

Selamlar :)

Sokakta daha önce araba çarpmış ve tüm tedavileri yapılmış bir sokak kedisi var kendısı 3 yaşında bir erkek. Geçici olarak ben bakıyoruma ancak bu arkadaş tuvaletini kumuna yapmak yerine halı, koltuk vs yerlere yapmayı tercih ediyor. Ben bunu araba çarpmasında ki travmasına bağladım ama aramızda bunun nedenini açıklayacak biri var mıdır?

Bu arkadaşın bu huyu belirli bir süre sonra düzelir mi ? ne yapmak gerekir ?

 
bikaç kez kum kabına siz götürün. bizimki de ilk gün kuma yaptı yaptı ikinci gün yatağa...

ama sonra böyle bir problemimiz olmadı. internette genel öneri bikaç kez kendiniz götürün de yerini öğrensin
  • kablelvuku  (13.01.20 14:17:51) 
benim sokaktan aldığım tüm kediler hemen gidip kuma yaptılar. en fazla patilerini kuma bir değdirdim ve sonra kendileri gidip yaptılar. bu arkadaş dediğiniz gibi stres ile bunları yapıyor olabilir. bir de yaptığı yerlerde koku kaldığı için tekrar tekrar aynı yere yapıyor olabilir. oraları iyice temizleyip kuma bırakmayı denemekten başka bir çare gelmedi aklıma.


  • surprise  (13.01.20 14:32:52) 
kedi 3 yaşına kadar sokakta yaşamış olup bu olaydan sonra mı eve getirildi? yaşı büyük kediler kum kutusu kullanmayı bilmeyebiliyor. kum kutusunun olduğu ve kolay temizlenebilecek bir odada bir süre kapalı tutmalısınız, o şekilde öğrenir kuma yapmayı.


  • bir garip melek  (13.01.20 17:39:34) 
kisir mi? bizim kediyi kisirlastirdiktan sonra saga sola yapmasi gecti. kucuk de degil namussuz


  • yoggi  (14.01.20 04:16:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.