[]

amerika göçmen olmayan vize başvurusu YARDIM!

arkadaşlar direk konuya giriyorum. 29 nisanda görüşmem var. üniversite 5. sınıfta öğrenciyim (1 yıl uzattım) bu sene mezun olacağım büyük ihtimal. geçen sene de J-1 vizesi ile amerika'ya gitmiştim. benim sorum şansımı arttırmak için götüreceğim evraklar neler olabilir? (genel kanı evrakların faso fiso olduğu yönde ama)

esas noktanın döneceğime ikna edecek sebeplerimin olmasıymış. yüksek lisans yapmayı düşünüyorum diyeceğim. ales ve üds sonuçları var elimde. amerikan vatandaşı bir arkadaştan davet mektubu aldım, seyahatim süresince masraflarımı üstleneceğine dair.

bunlara ek olarak ne götürmemi tavsiye edersiniz?
şansım nedir? bir askerlik durumu var mezun olmadan tecil de ettiremiyorum o nolur ki?

şimdiden teşekkür ederim.

 
bu konuyu mezun.com'da iyice bi arastirdiniz mi?


  • compadrito  (22.04.10 05:03:17) 
J-1'le gidip geldikten sonra iki yıl bekleme süresi yok mu? Onu kaldırmak için bir kağıt olabilir. Okulunuzdaki Amarıga görmüş hocalara sorabilirsiniz.


  • sourlemonade  (22.04.10 05:45:57) 
J-1 ile work and travel için gitmiştim 2 yıl kuralı geçerli değildi,

evet baktım mezun.com'a
  • gareven  (22.04.10 11:15:50) 
yüksek lisans yapmayı planlıyorum dersen "başvurdun mu, kabulün nerde" diyebilirler. "gezmeye gidiyorum, arkadaşımı göreceğim geldi" daha iyi gibi sanki.


  • no avalon  (22.04.10 11:47:18) 
sen basvurunu yaparken hangi vize turu icin yaptigini soylersen daha aciklayici olur sanirim. gocmen olmayan bi suru vize turu var. turist vizesi icin mi basvurdun? son 1.5 yilda 3 kez vizeye girip ucunde de aldm. 2 ogrenci bi turist. durumunu biraz daha aciklayabilirsen yardmci olabilirim.


  • groundhogday  (22.04.10 12:50:46) 
yok dönüşte türkiye'de yüksek lisans yapmayı düşünüyorum diyeceğim. yani geri dönüş teminatı olarak. gece uykulu bir halde yazdım tam açıklayıcı olmamış.

b2 vizesine başvurdum arkadaşım az önce ds160 formunu da tamamladım. geçen yaz da work & travel yapmışlığım var.
  • gareven  (22.04.10 14:17:21) 
bence hic ordaki amerikan vatandasi arkadasini falan karistirma. kalma ihtimali olarak karsina cikar cunku. ben work and travel ile gidip gordum, gezemedigim yerler vardi. mesela de iste los angeles'in keyfini cikaramadim bu sene de ona gidip gelmek istiyorum de. rezervasyon yaptir koftiden. ucak ve otel rezervasyonu. iste ucuza paketler buldum dersin.

isi ne kadar dallandirip budaklandirirsan o kadar cok soruyla karsilasirsin, o kadar kafan karisir. mesela ales ve uds sonuclarinin ne senin alacagin vizeyle bi ilgisi var, ne de orda yapacagini soyleyecegin yuksek lisans ile. ayrica no avalon'a katiliyorum, yuksek lisansi falan da karistirmana gerek yok. bankada paran oldugunu gosteren guzel bi kagit ayarla. rezervasyonlarini yaptir, transkriptin hazir olsun. askerlik belgen de hazir olsun. formlar da tamam oldu mu super olur. ha yine tapu mapu falan varsa ailenin ustune falan goturursun.

bi de tereddut edip yalan soyleme. aklina ilk geleni soyle ama dogru olsun. gizleyecek biseyin yok, oraya para birakmaya gidiyosun sonucta. daha once de gidip gelmissin nasilsa. ben turist vizesini almaya gittigimde nerde kalcaksin dedi, isim verdim. nerden taniyosun dedi, tanimiyorum o kisiyi dedim. babamin tanidigi dedim onlar konusup halletti ben orda tanisicam dedim. ha deseydim, arkadasim bilmem ne, bu sefer sorcakti nerden arkadasin, niye seni cagiriyo bilmem ne. e ben de aticaktim mecburen.
  • groundhogday  (22.04.10 15:45:27) 
21 Nisanda turist vizesi randevusu olan biri olarak yazıyorum:)
Öncelikle sana vereceğim ilk tavsiye dürüst olman.Çünkü bu tarz işlerde söylenilen yalan bir şekilde ortaya çıkıyor.Hele ki abd büyükelçiliği şüphelendiği isimleri didik didik inceliyor.Biz ailecek(anne-baba-çocuk)şeklinde gittik büyükelçiliğe..Amerikan hükümetiyle ilgili bir proje nedeniyle babam 1-2 kez gitmişti.Ancak ona vize vermediler:)Çok ilginç bir durum hiçbir evrak belge istemediler.Abimin yanına gidecektik.Onun orada ikamet adresini bile sormadılar.Turist vizesi olunca açıkcası çok önemsemiyorlar.Bir de şuna inanıyorum çok stres olursan emin ol ters insanlarla karşılaşıyorsun.Babam çok panikti:)Yani daha önce amerikaya gitmiş olman bir referans sayılmıyor onlar için.Zaten altı üstü 5 dk konuşmuşuzdur.Açık ve net ol kendine güven.Eminim sonuç istediğin gibi olur.Zaten dediğim gibi konu turist vizesi olunca çok fazla sıkıntı yaratmıyorlar.

  • esma_sultan  (22.04.10 16:55:40) 
vizeyi aldım arkadaşlar, davet mektubunun faydası oldu, banka hesabına, transkriptime rezervasyonlara hiç bakmadılar.


  • gareven  (01.05.10 18:10:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.