[]

turkiye'de mi is arasam?

5,5 yildir avustralya'dayim. turkiye'ye donsem mi diye dusunuyorum da is mevzusu hakkinda pek bilgim yok.

bazi ozelliklerim soyle:
30 yasindayim
istanbul universitesi iktisat mezunuyum.
avustralya'da master of professional accounting mezunuyum.
turkiye'de 3 sene satin alma ve muhasebeci olarak calistim. ozelde ve devlette.
ingilizce ielts 8,5 ve pte 85.
avustralya'da da alakasiz isler garsonluk, magaza satis elemani vs. neredeyse 5 yil is tecrubesi.

1- simdi bu profilde finans, muhasebe, pazarlama, satin alma, planlama gibi bolumlerde is bulma sansim nedir ozellikle kurumsal, uluslararasi sirketlerde?
2- yasim sorun mu? sorun olmaya basladi mi? turkiye'de maalesef yas mevhumu cok onemli. atiyorum 33 yasina gelince is bulma sansim cok cok azalir mi?
3- bu profilde biri ne kadar maas talep etmeli? ne kadar isterdiniz ortalama maas? hangi maas skalasi icin kesin donus yapardiniz?
4- linkedin mi is bakayim? baska hangi siteleri kullanayim?

cok sagolun.

 
bu konularda genelde benzer durumlara su sorulari sormak gerekiyor:
-siz ne yapmak istiyorsunuz?
-nerede calismayi planliyorsunuz?
-donerseniz pisman olabilme ihtimaliniz olur mu?
-dondugunuzde buyuk ihtimalle avustralya islerini kimse kabul etmeyecek ve neden bu kadar ara verdiginizi soracak, bunu sorduklarinda ne anlatacaksiniz, anlattiginizi size anlatsalar siz ne tepki verirdiniz? (misal dil ilerletme, para biriktirme, farkli kultur tanima)

kariyer.net'e ozgecmis ekleyin derim. linkedin de kesin olmali. en olasi is bulma sekli tanidiklariniz usulu ile oneri seklinde, diyelim okuldan bir arkadasinizin firmasina o ozgecmisinizi verdi o sekilde is bulunabilir obur turlu gercekten zor. turkiye'de son zamanlarda issizlik yuzde15 uzerine cikti bu sizi zorlayabilir.
  • azeroth  (13.01.20 11:32:26) 
7000 den az alacaksan dönme. Ama bu kadar maaşa iş bulmak da cidden zor.


  • insomniac  (13.01.20 11:51:20) 
Avustralya pasaportu var mi?


  • duygusuzromantik  (13.01.20 11:56:17) 
@duygusuzromantik
yok. 2,5 sene daha vizem var ayrica kanada'ya kalici oturum alma hakkim var, su siralar basvurmayi dusunuyorum. avustralya'da kalmak cok zorlasti.

  • baldur2  (13.01.20 11:57:47 ~ 11:58:02) 
1- bulursun. muhasebe veya satın alma uzmanı olarak 7-8 brüt ile başlarsın. avustralya'da hiç iş şansın yok mu?
2- yaşın sorun maalesef. görüşmelerde çok itaatkar, çalışkan imajı çizmen gerek, otorite konusunda herhangi bir sorunun olmadığını iyi ifade et.
3- bir yerden başlamak için 7-8, sonra devamı gelir, başlangıçta parayı düşünme.
4- kariyer.net, linkedin yeter. ama iş çevreyle bulunuyor, sitelerden çok zor.
  • Jesus Christ  (13.01.20 12:23:20) 
kanada'ya başvur kanka. olmazsa avustralya devam. ne türkiye'si yahu çıldırdın mı!!


  • yedek  (13.01.20 12:27:04) 
türkiye'de iş mi varmış?


  • angina pektoris  (13.01.20 12:37:14) 
Kanada'dan devam et derim.
Türkiye'de deneyim çok önemli, 3 sene deneyimle arada başka işlerde geçirilen 5 sene sektörden uzaksın bu yüzden kanadaya git derim. Sorun olursa özelde sorabilirsin.
Avustralya'da bigffour'da 1-2 sene iş bulabilsen o zaman burada işler değişebilir.
  • liberal  (13.01.20 13:42:53) 
Türkiyeye dönme bence, uluslararası bir şirket ile uzlaşabilirseniz belki olabilir ama Türk iş verenlere güvenmek riskli

Eskiden çalıştığım bir şirket 10 yıl başka bir firmada çalışan mühendisi firmaya getirip bütün herşey inden vazgeçirerek, deneme süresi içerisinde göndermişti.

Gerek yok bence
  • Diskirminant  (14.01.20 00:52:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.