[]

1995 den Kalma Ereğli Demir Çelik Hisse Senetleri

Merhaba,

Elimde 95 yılından kalma 26,4 lot değerinde Ereğli DÇ hissesi vardı. Bunları bozdurmak istediğimde 39.000 TL'lik bir para hesaplandı halbuki 1 lot değeri şuan 9300 TL civerlarında. Sebebini araştırdığımda şu bilgiyi aldık. 2005 yılında bir yasa çıkıyor ve devlet diyor ki yastık altı hisse senetlerinizi kaydileştirmek için 7 sene içinde teslim edin yoksa hisse senediniz hükümsüz olacak. Tabi bizim bundan haberimiz yoktu. 2012 yılında bizim hissemiz artık yatırımcı değerlendirme bilmem nesine devrolmuştu. Sonra anayasa mahkemesiyle bu karar bozulmuş ama hisselerimizi vermek istediğimizde bu kurum ödemeyi 2012 deki fiyata göre değerlendirme yapıyormuş. Biz 2019 daki değerine göre hisseleri değerlendiremiyoruz yani. Borsadan hiç anlamayan biri olarak. Bunun bir geçerliliği var mıdır? yaklaşık 210.000 TL lik bir fark oluyor 2012 ile 2019 arasındaki değerlendirmede. Yani 250.000 TL almam gerekirken, 39.000 TL alıyorum. Ne yapmalıyız ? Mahkemeye taşısak birşey çıkar mı?


 
geçmiş olsun,
sanmıyorum ki bir sonuç çıksın dava ile. siz yine bir örnek dava var mı araştırın.

  • dedim dedim de kime dedim  (12.01.20 22:16:56) 
bu süreçte size temettü veriliyormuydu hocam?


  • retarder  (12.01.20 22:22:48) 
Bir hukukçu ile görüşün mutlaka ve peşini bırakmayın. Mantık olarak elindeki ya geçersizdir ya da bugünkü değerindedir. Yok öyle 2012 yılındaki değerinden almak. Parayı alma o zaman hisseni al. Temettülerin de peşine düş bence. Ayrıca şirket yönetimi ile de iletişime geç. Nihayetinde elindeki belge onların imzalı sözüdür ve karşılığını yerine getirmek de onların birinci derece görevidir.


  • osssy  (12.01.20 22:33:07 ~ 22:37:07) 
@osssy hisseyi devletten almam mümkün durmuyor hocam. anladığım kadarıyla devlet 2012 de bütün bu hisseleri artık benim diye satıyor parasını alıyor. Sonra anayasa mahkemesiyle bu yasa bozuluyor. millete elinde olmayan hissesini geri veremeyeceğinden parasını 2012 de sattığı haliyle geri veriyor. 2012 den önce başvuru yapsaydık fiziki hisselerin kaydı yapılacaktı ama bizim böyle bir durumdan haberimiz olmadığı için tabiri caizse yastık altında unutulmuş hisseler olduğu için böyle bir imkanımız da olmadı.


  • flacs  (12.01.20 22:55:41) 
aynı şeyden biz de muzdaribiz. babam vefat ettikten sonra bir dosyada hisseler çıktı. araştırdım söylediğiniz gibi.
açıkçası ne kadarlık hisse var hakkımız kayboldu diye düşünüp bakmadım bile.

  • ozdek  (13.01.20 00:01:05) 
dostum selamlar, konu hakkında bilgi sahibiyim. özelden mesaj attım. spk' ya başvuruda bulunmuş muydunuz?


  • konsomatrix  (19.01.20 23:01:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.