[]

eve sonradan 2. kedi 'ekleyenler' yardimci olabilir mi (:

11 yildir siyam kedim hukumdarligini surdurmekte. Ikinci kedi almayi cok isteyip cesaret edemiyordum. Simdi is yerinden bir arkadasim beni aradi. yeni evlenmis bir arkadasi esiyle alerji yuzunden sikinti yasamis, yeni sahiplendigi kedisini barinaga birakacakmis, arkadasim hemen elinden alip bana haber verdi nolur al yoksa barinaga gidicek onlar da hayvani satip para kazanmaya calisirlar kesin diye. Kedi daha 2 aylik ve sfenks kedisi. O irklar icin de cok bilgim yok baska kedilerle anlasabilmeleri konusunda. En onemlisi kedim yaşli oldugu icin hem 2. Kedi cok istiyorum hem de hukumdarligini o kadar zaman sonra zedelemek saglik vs acisindan sorun yasatir mi emin olamiyorum. Bi yandan da bi yavruyu sahiplenip ikisini de birbirine alistirip bana mahkum hayatindan kurtarmak da istiyorum.. tecrubeleri olanlar yardim ederse cok sevinirim.. tesekkurler




 
Sizdeki cinslerle tecrübem olmadığı için bir tavsiye veremiyorum ama kendi tecrübemi paylaşayım. 5.5 yaşında tekir kısır kedimizin yanına ne zamandır almayı düşündüğümüz 2. bir kediyi sokaktan bulup aşılarını yapıp eve getirdik. ilk günlerde küçüğü (tahmini 4-5 aylıktı) ayrı bir odaya koyduk, mamalarını kapının dibine koyduk her ikisinin de. büyüğünün başta tadı kaçtı, arada tısladı falan (5 yıldır tısladığını hiç duymamıştım). sonraki günlerde kapıyı açıp ortak alanda durmalarına izin verdik, evde yokken yine kapalı tuttuk birkaç gün daha. ilk bir iki hafta büyüğü tısladı hatta birkaç kez suratına yapıştırmışlığı da var ama ciddi kavga gibi bir durum olmadı. ortak oyunlar, mama kaplarını gittikçe birbirine yaklaştırma derken yaklaşık 1 ayda birbirlerine çok alıştılar, şimdiki halleri fotodaki gibi :)
hizliresim.com

sonradan öğrendiğim kadarıyla pek çok kişi benzer süreçlerden geçmiş. ilk birkaç hafta huzursuzlansalar da eninde sonunda alışırlar dediler, öyle oldu gerçekten.
  • gibicibicis  (12.01.20 14:09:29) 
Ah çok tatlılar. Umarim ben de cesaret edebileceğim cunku geri donusu yok (:


  • goochie goochie  (12.01.20 14:38:19) 
yaklaşık 2 ay önce benzer bir süreçten geçtim ben de evde. 1 yaşından az büyük kedimin yanına sokakta şiddet görmüş 2 yaşından büyük başka bir kediyi getirdim. Aşağıdaki videolar bana inanılmaz yardımcı oldu, burada söylenenleri harfiyen uyguladım diyebilirim. Yeni gelen kızım travma yaşayan bir kedi olduğu halde büyük kavga gürültü yaşanmadan ya da kendilerini tedirgin hissetmeden bir arada yaşamayı öğrendiler. Henüz çok samimi olduklarını söyleyemem ama aynı koltukta uyuyorlar, arada birbirlerine pati atma girişimleri olsa da kavga çıkmadan olay tatlıya bağlanıyor :)

Bence asagıdaki videoları izleyip buna göre aksiyon alırsanız sıkıntı yaşamazsınız :)

www.youtube.com
www.youtube.com
  • patlamis misir  (12.01.20 14:47:52) 
Biz de gibicibicis’in surecinden gectik tam olarak, gayet mutlular. 2 kedin olmasi ilerde yasi ileri olani kaybettiginde bosluga dusmene de mani olur senin acindan da iyi. Tabi omru uzun olur ins.


  • pofudukayi  (12.01.20 18:26:57) 
deneyin fakat siyamlar inanılmaz kıskanç olabiliyor. Karakterleri başka hiç bir cinse benzemiyor.


  • chavezding  (12.01.20 18:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.