[]

iddaa sorusu

handikap olayını tam çözemedim. şu görseldeki oranları açıklayacak birileri var mı?

bilale anlatır gibi lütfen.


i.hizliresim.com

 
Parantez içindeki sayılar teorik olarak hangi takımın kaç sayı ile önde başladığını gösteriyor. Örneğin 0-21,5 handikaplı maç gerçek skor olarak 100-80 biterse deplasman takımı iddaada kzanmış sayılır. Maçın 1 bitmesi için ev sahibi takım en az 22 sayı farklı kazanmalı.


  • himmet dayi  (12.01.20 13:53:25) 
hms 1 i seçersem 21.5 üstü hms 2 yi seçersem 21.5 altı farkmı oluyor yani?


  • alvarez  (12.01.20 14:01:29) 
abi en üstteki sütuna göre maça deplasman takımı 21.5 sayı önde başlamış sayılıyor. sen bahsini buna göre yapacaksın, öyle hesap et. alt-üst diye düşünme. HMS 1 oynadıysan, bahsinin tutması için ev sahibinin en az 22 sayı farkla kazanması lazım (çünkü deplasman takımının 21.5 sayı avantajı vardı). HMS 2 oynadıysan, deplasman takımının 22 sayı fark yememesi lazım; çünkü maça zaten 21.5 sayı önde başlamışlardı, 22'den daha az fark yedikleri veya kazandıkları sürece kazanmış sayılıyorlar.

bir alttaki sütunun oranları da deplasman takımının 22.5 sayı önde başladığı senaryoya göre verilmiş. onun altındaki de 23.5 sayıya göre verilmiş. bu şekilde gidiyor. bu maçta handikap deplasman takımına verilmiş, yani handikaplı seçeneklerde deplasman takımı önde başlamış sayılıyor.

yani en üstteki sütun için durum şöyle,

HMS 1 oynarsan bahsinin tutması için ev sahibinin en az 22 sayı farkla kazanması gerekir.
HMS 2 oynarsan bahsinin tutması için deplasman takımının 21 sayıdan fazla fark yememesi gerekir.

iddaa'yı yöneten adamlar 10000 IQ'ya sahip olduğu için saçmasapan oranlar vermişler, sanırım o yüzden kafan karıştı. daha fazla farkla kazanmasına verilen oran daha düşük çünkü jsfjsj saçmalık.
  • der meister  (12.01.20 14:06:07 ~ 14:10:09) 
@dermeister bilgi için teşekkürler.

ama yine benim dediğime çıkmıyor mu?

yani ben hms 1' seçtiğimde yazan rakam neyse o sayının üstünde farkla yenmesi ve hms 2'yi seçtiğimde yazan sayıdan daha az farkla yenmesi gerekmiyor mu?
  • alvarez  (12.01.20 14:10:50 ~ 14:17:03) 
ben ilk okuduğumda başka türlü anlamıştım yazdığını ama bu sefer doğru anladıysam evet, aynen dediğin şekilde oluyor. maça handikapsız başlayan takım kazanmak için o sayı farkını aşmalı, maça handikaplı başlayan takım ise kazanmak için o sayı farkının altında kalmalı.

çok kafan karışırsa direkt düz mantıkla parçaları yerine koy. diyelim valencia-malaga maçı var. HMS 1-2 oranları var, parantez içine de (0:7,5) yazmışlar. bu şu demek: maç valencia 0-7.5 malaga skoruyla başlıyor. bahsini ona göre al. eh haliyle HMS 1 dediysen valencia'nın kazanması için 8 fark atması lazım, HMS 2 dediysen malaga'nın kazanması için maksimum 7 sayı fark yemiş olması ya da kazanması lazım. olay bundan ibaret.

birbirine yakın güçteki takımların maçlarında iki tarafa da handikap açılabiliyor, ona dikkat etmek lazım ama.
  • der meister  (12.01.20 14:18:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.