[]

Elektrik Elektronik Meselesi

iki pille çalışan bir elektronik sigaram var. yaklaşık iki senedir kullanıyorum. gerçekten çok başarılı bir cihaz. neyse... son zamanlarda şöyle saçma bir durumla karşılaşıyorum ve birden oldu:

pilleri takıyorum ve ekrandaki göstergede bazen pilin birisi boş görünüyor ve cihaz kapanıyor. cihazı hiç yerinden oynatmadan, pil yuvasının içinde kendi ekseninde döndürünce cihaz tekrar açılıyor ve pil dolu görünüyor. hatta pillerle oynadıktan sonra bazen makine pili algılayıp açılıyor ve pil yine boş göründüğü için yeniden kapanıyor. böyle pili döndüre döndüre bir şekilde makineyi iki pil dolu göründüğü haliyle çalıştırıp kullanıyorum. (bu arada dört pilim var. ikişerli ikişerli sırayla kullanıyorum. piller dolu, bundan eminim. ki bu söylediğim işlemleri yapıp çalıştırabildikten sonra makineyi yine normal şekilde kullanıyorum) dedim herhalde benim piller eskidi ya da piller kendi arasında kısa devre yapıyor. yeni iki pil daha aldım (altı tane oldu yani toplam) ama yine aynı sorunu veriyor. diyorum acaba temassızlık mı var. ama makineyi hiç oynatmadığım halde, masada kendi kendine dururken bile makine kendi kendine açılıyor kapanıyor falan. yani düşünün pil boş görünüyor, oynarken ekranda pil bildiğiniz doluyor, hassas bir şekilde biraz fazla çevirsem yine hızlıca boşalıyor gibi görünüyor ve kapanıyor, tam kapanırken biraz daha çevirince yeniden doluyor gibi olup açık kalıyor gibi gibi sinir bozucu durumlar. bazen çıldıracak gibi oluyorum böyle uğraşırken. hani banyoda suyu uygun ılıklığa getirmek için soğuk sıcak musluğunu, banka kasası açar gibi sağa sola çevirirsiniz ya; işte bu durum bundan da beter. makinenin pil yuvasını, pilin temas ettiği yerleri falan güzelce sildim temizledim ama yine aynı sorun devam ediyor. makineyi açmak istemiyorum daha fazla bozmamak için. ki zaten açsam da anlayacağımı pek sanmıyorum.

umarım derdimi anlatabilmişimdir. sorun sizce nedir ve ne yapmalıyım. kendi başıma çözebileceğim bir yöntem var mıdır? çok fena yardımınıza ihtiyacım var.

elektronik sigara meselesi çok yaygın bir şey olmadığı için tamir etmeye nereye götürmem gerektiğini bile bilmiyorum. belki anlarlar diye cep telefonu tamircisine bile götürmeyi düşünüyorum.

 
Pil yuvasındaki pilin temas ettiği yerleri zımpara yap zımpara bulamazsan bıçak ucuyla çizdir. Pilin uçlarını da aynı şekilde işlemden geçir. Yay varsa onları da çekiştirerek uzattır ki pillere yaptığı baskı artsın


  • alixkandemir  (12.01.20 13:07:18) 
bıçak ucuyla çizdir derken hocam. üst tarafını kazıyayım mı yani?


  • usesoap  (12.01.20 13:39:33) 
Evet aynen kazı


  • alixkandemir  (12.01.20 16:00:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.