[]

Piyano çalabilenler siz insan mısınız?

youtu.be

Şuraya bakın yahu, aynı anda iki el farkli notalara basiyor. Hem de hic sasirmadan ve tek nota kacirmadan. Onu gectim onlerindeki nota kagidina nasil bakip da calabiliyor ki bunlar?

Diger enstrümanlarda nota kagidinda beşli yatay cizgilere yazilmis notalar var. Piyanocularda ise sol ve sag el icin ust uste yazilmis 2 nota şeysi var.

Lan hangisine bakacagini sasirir insan. Cidden nasil notalari okuyup da calabiliyorsunuz bu aleti? Heykelinizin dikilmesi lazim sizlerin inanin. İnsan gercekten hayret ediyor.

 
hehe bir de ufak bir detayı atlamışsın, sol elin çaldığı notalar fa anahtarına göre, sağ elin çaldığı notalar sol anahtarına göre yazılıyor. yani aynı anda 2 farklı anahtardaki notaları okuyup çalıyorsun.

tabi duruma göre değişiklik de gösterebiliyor.

sheetmusic-free.com
  • hem şişko hem deli  (11.01.20 10:58:02 ~ 10:59:51) 
klasik parçalarda o parça için çok çalışıyorsun ben mesela bir parça için 1 ay günde 3-4 saat çalışıyordum.
30*4saat=120 saat parçayı ezberliyorun. ellerinde ezberliyor zaten. hata yapma şansın yok gibi bir şey.

  • dedim dedim de kime dedim  (11.01.20 11:07:14) 
@hem şişko hem deli
Kıytırık bi ortaokul flütünde Bak postaci geliyoru bile calamayan bizlerin de Allah belasını vermesin ne diyim. Saygiyla önünüzde egiliyorum efenim. Hörmetler. Fa diyez yoldaşınız, si bemol sırdaşınız olsun. Esen kalın.

  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (11.01.20 11:10:18) 
Ezber+1
Çok çalışmak esastır. Çift el olayına gelince çalıştıkça o problem de aşılıyor. Başlarda beyin error veriyor, parmaklar iki elde simetri arıyor vesaire... ama zamanla öğreniliyor.
Dizekleri çalan bir insan çok profesyonel değilse önce deşifre ediyor. Bunun yanında notaları düz bir yazıyı fotoğrafik bir okuma yapar gibi okuyor.
Herşey azim ve yeteneğe bakıyor.
  • filipis  (11.01.20 11:27:58) 
Ed Clute... youtu.be

Bu adam piyanonun yarısını görmeden çalıyor :))
  • Tears of Devil  (11.01.20 11:38:46) 
Ben hiç notaya falan bakmadan ve ilk defa duyduğum bir müziği kulaktan çalıyorum ama tek elle.
Beni de biraz över misin? :)

  • işimdeyim gücümdeyim  (11.01.20 13:08:44) 
piyano çalıyorum piyano bölümü mezun olmamama rağmen.
profesyonel bir piyanistle de 4 yıldır devamlı birlikte çalışıyoruz bir kurumda.

piyanistler öncelikle gözleriyle tek bir satıra değil, bütüne bakıyorlar. yani sağ el ve sol eli birlikte bir resim gibi görüyorlar, aslında bütünü çalıyorlar yani. her gün ve hayatın boyunca piyano çalar ve çalışırsan (bu sadece piyano için değil tüm iş türleri için geçerli) o konuda zaten hem teknik hem hız anlamında gelişiyorsun.

siz de bugün başlasanız piyano çalışmaya, 1-2 ay içerisinde bile şaşıracağınız şeyler yapmaya başlayabilirsiniz.
temel ve sağlam bir müzik - teori bilgisi, sonrasında da çalışma, çalışma, çalışma.

not: koyduğunuz linkteki parçanın zorluk seviyesi yüksek değil.
  • la traviata  (11.01.20 13:45:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.