[]

kadıköy/moda yaşlı bina sorunsalı

selamlar ahali,
caferağa moda civarında satın almak için ev bakıyorum. yeni yapılan apartmanları çok sevimsiz buluyorum. fiyatlar da epey uçuk zaten. odaları küçük küçük, tavanlar alçak,seramiğinde dolabında bi estetik yok vs vs. bi daral geliyor yani.
bu civarları bilenler eski evlerin ne kadar ferah ve geniş olduğunu bilir belki. bu evlerden uygun fiyata bulup içini zevkime göre yaptırmak istiyorum. niyet bu olunca da akla hemen deprem geliyor tabii. bu binaların çoğu 30-50+ yaşında evler. elinde tapu olmayınca deprem kontrolü de yaptıramıyorsun. satacak kişiler haliyle 'kaç yıllık bina tek bi çatlağı yok.' diye afkuruyorlar ama tabii ki insana inancimiz yok :)
sizin fikriniz nedir bu konuda? çok mu mantıksız düşünüyorum :/

 
deprem bir faktör ise son 5-6 senede yapılanlar hariç moda'nın genelinden uzak dur. depremle dümdüz olacak yerler arasında özellikle işaret edilen yerlerden.


  • zgrydn  (10.01.20 16:27:18) 
gayet mantıklı düşünüyorsunuz. ya yeni ev bakın, ya da kıyıdan uzakta zemini sağlam yerlerden bir şeyler bakın.


  • candide  (10.01.20 16:45:16) 
moda deniz iskelesi en saglami geliyor bana da. dogru dusunce


  • baldan kaymak  (10.01.20 16:47:20) 
hepiniz de haklısınız bence. yönetmeliğe uygun yapıldıgı için 99 sonrası binalar illa ki biraz daha mantıklı geliyor. ama dediğim gibi şekli şemali içime sinmiyor. hem 1 milyon üstü para vericeksin hem de yık dök yapacaksın.
bi de diyorum ki o eski moda evlerinde yaşayan baya bi aklı fikri çalışan, istese o an evinden taşınabilecek maddi güçte insanlar var.
sonuçta ciddi bi para verilecek sansımı deniyim yaee şımarıklığı yapılcak konu diil tabii
  • hicgudu  (10.01.20 17:10:22) 
Çatlak matlak fark etmez. Düz hesap 2000 öncesi yapılmış bütün binaların yapımında tek kriter binanın kendi kendini taşıyabilmesi. İstanbul gibi ciddi bir deprem tehlikesi altında olan bir şehirde semtten bağımsız olarak bina 18 yaşından eski ise direkt elenmeli.


  • denizgonen  (10.01.20 18:13:56) 
Saçmalama.
Hayatında hiç ciddi bir deprem yaşamamışsın sanırım.
Hadi her şeyi geçtim, eski bina deprem bölgesinde olmasa bile sorun. Komşu soğan pişiriyor, kokusu bizde. Gürültü, ısı yalıtımı sıfır. Yazın camlar açıkken tüm çiftler toplu halde sevişiyor gibiyiz.
Mesela elektrik, su tesisatını napacaksın? Ayrıca evi satın almaktan bahsediyorsun, sen aldığında 40 yaşındaysa biraz kullandıktan sonra iyice yaşlanacak yatırım açısından da anlamsız, kime satacaksın?
Daha dün Cemal Süreyya’nın üst sokağında “bu bina risklidir” yazıp boşaltmışlar, bitişik nizam duran yanındaki binada en alt kat sahibinden satılıktı :/

Eski ev romantizmi yapacak alt yapımız mı var bizim? Sanki normal bi ülkeyiz de.. o dediğin Londra’da falan olur.

Kadıköy için 99 sonrası ilk 10 yılda yapılan evler iyidir (ki onlar bile 10 yaşını geçti) son 5 yılda yapılanlarda denetime güvenmiyorum.
Not: modadan bildiriyorum.
  • jimjim  (10.01.20 18:43:38) 
@jimjim çok haklısın.
ikna oldum ben.

  • hicgudu  (10.01.20 20:10:38) 
Çok ama çok kötü bir düşünce


  • otopsicocugu  (10.01.20 21:00:26) 
eski apartmanların çoğunda kirişler süreksiz, salonda kötü görünmesin diye devam ettirilmemiş kiriş çok daire gördüm. denetim olmayınca aşağı katlarda kolon kesenler de çok. 2000 öncesi tüm binalar sakıncalı. şu an ben de Kadıköyde 40 senelik binadayım yakında çıkmaya çalışacağım buradan. ev sahiplerine sorsan bina taş gibi ama kat koridoruna denk gelen yerdeki kirişte devasa çatlak gördüm geçen. bizim insanımız akıllanmaz da


  • windows95  (10.01.20 21:11:39) 
herkese bir ek de ben yapayım: 99 depremi öncesinde yapılan binalarda kullanılan malzemeler de sakat, özellikle inşaat demiri dediğimiz yapı. tabi deniz kumu kullanmış olma ihtimalleri de var :/ ben de gerçi şu anda 40 yıllık evde oturuyorum ama apartman sakinleri anlaşabilse çoktan yaptıracaktık. o yüzden gerçekten de londra vs gibi bir yerde olmadığımız sürece, eski ev romantizmi yapmayalım :( ki ben de aşırı severim öyle evleri ve kadıköy'de kiralık gördüğümde tutmak da istedim, ama aile vazgeçiriyor tabi ki.


  • pasp  (10.01.20 23:46:15) 
doğru maalesef...
yeni yapılan bir sürü kentsel dönüşüm inşaatları var. onları beklemek gerek biraz. fiyatlar cidden çok yüksek ne yazık ki.
şu an da oturduğum ev 60m2, artık gerçekten sığamıyoruz.
ne oturdugum ev satılıo, ne de isteğime göre yer bulabiliyorum.god damn it :((
  • hicgudu  (11.01.20 11:50:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.