[]

inşaattan anlayanlar depreme dayanıklılık capsli

şu bina nasul duruyor sizce?




 
8.5 şiddetine kadar dayanır, kesin bilgi yayalım.


  • bobinhoo  (10.01.20 13:49:35) 
bobinhoo pi'yi 3 aldığı için düz hesap yapmış.

8.1'den yukarısını göremez.
  • levpontryagin  (10.01.20 13:53:11) 
o bina yamuk duruyor.
bana hiç güven vermedi.

  • Bruce  (10.01.20 14:08:45) 
Fotoğraftan anlarım bence o fotoğraf makinesi yamuk yani depreme dayanıksız


  • yeahbutso  (10.01.20 14:27:08) 
Reis bunu anlayacak göz kimsede yok. Yeni deprem yönetmelikleri bildiğim kadarıyla gayet yeterli. Yeni yapılıyor işte ne sorun olabilir ki? Aklınızdaki çekince nedir?


  • allah yazdiysa bozsun  (10.01.20 14:43:03) 
gorunen acidan kolonlar, kirisler dengeli, boyutlar makul gozukuyor.
dosemede konsol var (ileriye dogru cikinti yapmis) bu turk yapilarinda genelde olur. biraz ek yuk getirir ama, tasarimda ozel bir mallik yapilmadiysa muhim degil. eskiden bu konsollarda kolonu kaydirirlardi yukarda, ciddi sikinti yaratirdi (dusey sureksizlik). bu yapida yok bu.

bina sevin uzerine oturuyor, zemin egimli. temeli seve paralel (yani yamuk) yapmak gibi malliklar yaparlardi eskiden. burada oldugunu sanmiyorum oldugunu. derin kazilan yerin cevresini de perde duvarla cevirdilerse ekstra katkisi olur.

dosemelerde asmolenimsi bir dolgu kullanmislar. birinci derece deprem bolgelerinde cok tercih edilmese daha iyi. ama beton dayanimi, donatilar, uygulama (iscilerin ustaligi) filan iyiyse ayakta kalabilir depremde.

daha duvarlar orulup kullanima gecmemis. depremde cok karsimiza cikti. kullanima gectiginde biri tutar kolonu keser. biri tutar kolonlarin arasinda son bir metrede, 50 santimde bant pencere birakarak duvar orup buralari zayiflatir. vesair kullanici hatalari da onemli.
detayli bilgi edinmek icin, kullanim asamasinda uzman burolardan yardim almaniz kesin sonuc verecektir.
  • viva paulista  (10.01.20 15:23:41) 
Asmolen gibi döşeme perde vs var mı bakmak lazım. Ama yeni şartnamelerle yapılan ba yapılar sıkıntı çıkarmaz.


  • Take it away honey  (10.01.20 17:22:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.