[]

Muhasebeci arkadaşlara soru (kurumlar vergisi xml'i hk)

arkadaşlar selam. ilginç bir soru sorucam.

Kurumlar Vergisi Beyannamesine ait XML'ler üzerinde çalışıyorum da; (yazılım amaçlı)

Birkaç nokta farkettim belki siz karşılıklarını biliyorsunuzdur diye soruyorum.

Şimdi XML beyannamede;
zararOlsaDahiIndirilecek başlığı altında tek tek indirileceklerin listesi yer alıyor.
Ve bu listede;

Türü: 350 Açıklama: "bilmem ne sebepten indirildi" isimli bilgiler yer alıyor.
Burada Türü: karşısında yer alan kodların karşılıklarının yer aldığı bir tablo mevcut mudur?

Mesela şunu biliyorum:

Türü: 350 olanların muhasebesel karşılığı; "Konusu Kalmayan Karşılık İptalleri" olarak yer alıyor.
Ancak benim henüz göremediğim Tür kodları olabilir. bıunların tümünü görebileceğim bir kaynak vs. var mıdır? Nasıl eşleştirebilirim hepsini?

Örneğin; "Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Elde Edilen Kazançlar" başlığının tür kodu nedir vs?

 
yazılım amacli calisiyorsan ve muhasebeye hakim degilsen hic bulasma hocam, elbette kurumlar beyannamesindeki her aciklanin bir muhasebe kodu ve aciklamasi var


  • sweetoffice  (10.01.20 10:41:16 ~ 10:41:38) 
ebeyanname.gib.gov.tr

şu adrese git. oradaki "beyanname düzenleme programı (bdp)" yazan programı indir (java ister, aynı siteden indirebilirsin).

bu beyanname düzenleme programıdır. menüsünden yeni beyanname / kurumlar diyip bi tane kurumlar vergisi beyannamesi aç, sormak istediğin bilgilerin girildiği sekmede, örneğin zarar olsa dahi indirilecek giderler tablosuna bilgi girmek için tıkladığında bütün giderler yanlarında kodlarıyla birlikte çıkacaktır.
  • kibritsuyu  (10.01.20 11:15:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.