[]

kadının erkekten daha fazla kazanması?

Bazı insanlar için saçma bir soru olduğunu biliyorum fakat biz Türk toplumu bilirsiniz Ataerkil yapıda insanlarız.Bu tarz bir ilişkinin gidişatı ne olur? veya aile bireyleri vs. bu konuda ne düşünür?




 
Bu detay bir şekilde birinin aklına geliyorsa o ilşkiden bir cacık olmaz.


  • duptıs  (08.01.20 21:26:43) 
kadın hakkıyla mı erkekten fazla kazanıyor yoksa başka şekillerde mi? hakkıyla kazanıyorsa ilişkinin gidişatında bir şey olmaz.


  • pain of liberation  (08.01.20 21:29:12) 
aile bireyleri nasıl düşünür, toplum ne der gibi çekincelerin varsa o ilişkinin sağlam temellere oturması mümkün değil.


  • twq  (08.01.20 21:33:58) 
Kendi gördüğüm örnekler icin konuşursam eğer, erkekler bunu sorun etmezken eşleri sorun etmeye başladı.


  • nhtzmc  (08.01.20 21:38:40) 
Hiiç sorun değil benim için.


  • Boris  (08.01.20 22:22:06) 
amaan öfff 2020 olmuş hala..
evlenmeyin ilişki kurmayın o zaman abii sevmedğiniz kadınla.
yani insanı ilişkiyi yürütmede kriter olarak kazanılan parayı düşünmesi için sevgi, aşk, tutku, saygı, cinsellik, paylaşım vs her şeyin bitmesi ya da neyse yani bunların sırasının geçmesi lazım.
hepsi bitti, maaş mı sorun yani
piiii :/
  • jimjim  (08.01.20 22:25:18) 
sanılanın aksine uzun vade içinde kadın problem ediyor.


  • KaraSakall  (08.01.20 22:27:54) 
Genelde bir zaman sonra iki taraftan biri sorun etti ve bitti ilişki. Erkek fazla kazanirsa sorun olmuyor yürüyor ama kadın fazla kazanirsa bitiyor.
En son kadın doktor ve mühendis erkek evliliği bitti yakınımda.
Bir de yine kadın doktor ve erkek öğretmen var onların ki de yakında bitecek gibi duyduğuma göre koca kendini ezik hissedip evde kadıni ezmeye çalışıyormuş o da gelip hırsını hastanedekilerden alıyormuş :) bunlar bir de çocukluk arkadaşları ve liseden beri sevgililer erkek devlette fizik öğretmeni.
  • kirmizipilotkalem  (08.01.20 22:31:55) 
kirmizipilotkalem hocam iyi dedikodu yaptın iki dakikada gülümsedim :D

ya ortada sevgi olunca böyle şeylerin çok dert olmaması lazım aslında.
bazı kadın cinayetlerinin nedenlerinden biri oluyor kadının daha güçlü bi karakter çizmesi ve erkeğin pasifize olması.
  • omonia  (08.01.20 22:38:27) 
Benim ilişkim böyle ve hiçbir şekilde rahatsızlık hissetmiyorum. Bunun Bir önemi olmadığını dusunuyorum.


  • blacksky  (08.01.20 23:35:33) 
bunun veya tersinin problem yaratmasını hayretler eşliğinde karşılıyorum.
her iki türlüsünü de yaşadım. hiçbir problem olmadı.
karşınızdaki kişi iyi bir insansa problem olmaz.
  • tabudeviren  (09.01.20 00:40:01) 
kadın fazla kazanınca yalpalıyor maalesef.


  • baldan kaymak  (09.01.20 02:16:38) 
bunun ataerkil yapi ile alakasi yok bence, yurtdisinda da bunun sikinti cikarttigini gordum, hic problem yaratmadigina da sahit oldum. olay adamin kisiligine ve kadinin tavrina bagli. eger hatun havaya girerse adam da hirsli bir tip ise, hikaye iskandinav ulkelerinde bile geciyor olsa ariza cikar her turlu. ama hatun havaya girmez, adam da ben eve giren paraya bakarim gerisi beni ilgilendirmez tatlim modunsa ise problem cikmaz.


  • cooperr  (09.01.20 02:29:10) 
yorumlardan anladığım kadarıyla ilerleyen süreçte kadın problem çıkarıyormuş bunu anladım.Çok tırt iş... kadın üyelerden yorum alabilir miyim?


  • soru icin geldim  (09.01.20 02:49:22) 
Çevremde bu duruma çok şahit oldum. Erkeklerin hepsi durumu olgunlukla anlatıyordu. Yani ne bileyim böyle kız çocuklarından bahsediyormuşçasına bir şefkat mi deseeem, her başarılı erkeğin arkasındaki daha başarılı kadından bahsederkenki pozitif gurur mu deseeem.

insanlar egodan ziyade canının derdine düşmüş durumda bence olay bu.

ne demiş ünlü düşünür, millet aç aç.
  • onemoremile  (09.01.20 08:17:38) 
Tarafların kişiliğine bağlı. Cinsiyet fark etmeden; kişi buldumcuk delisi olduysa tabii ki yürümez ilişki.


  • piremses  (09.01.20 08:18:33) 
Kadın üyelerden yorum alabilir miyim eklemesi üzerine geldim. Öncelikle cevaplara şaşırdım çünkü benim şu ana kadar gördüğüm/ duyduğum ve tecrübe ettiğim erkeklerden yana sıkıntı olduğu yönünde. Eski iş yerimde pozisyon gereği çok az kadın vardı ve yine şirket prosedürleri gereği içeriden biriyle evlenmek yasak, ilişkide olmak da hoş karşılanmıyordu. Haliyle insanların erkek arkadaşları şirket dışındandı ve piyasaya göre fazla kazandığımız için de bizim kızlar sevgililerinden çok kazanıyorlardı. Hepsinden en az bir kere karşı tarafın bununla ilgili tatsızlık çıkardığını duydum.
Ben de o işe ilk başladığım dönemlerde, daha öncesinden tanıdığım ve benden hoşlandığını bildiğim birinden “sen artık beğenmezsin de beni” lafını duymuştum.
Ailelerin falan bilmem ama senin paran benim param hesabı yapacak bir erkekle beraber olamam. Berabersek, ikimize çalışıyorumdur zaten. Aksi beni çok yorar ruhen.
  • irene  (09.01.20 09:16:11) 
Benim şu ana kadar çevremde gördüğüm örneklerin nerdeyse tamamında erkekler bir süre sonra ağır kompleks yapıp yanlarındaki kadınları canlarından bezdirdiler. Erkekler bu konuyu aşmakta zorluk çekiyorlar kültürel kodlardan dolayı.


  • Phoebe  (09.01.20 09:50:51) 
benim için hiiiç problem değil, aksine bulsam şöyle zengin bir hatun da kapağı atsam hiç fena olmaz. hatta beni çalıştırmasın, evi çekip çevireyim kalan zamanda da evde hobi odama çekileyim oooh mis!
zengin qıslar eqlesin...

  • Bruce  (09.01.20 09:54:54 ~ 09:55:14) 
bu durumu (eşin daha çok para alması) sorun edenler neredeyse sadece erkekler.
bir kadın daha çok kazanıyor ve kendinden daha az kazanan erkekle ilişki istemiyorsa zaten başlamaz abi sıkıntı nedir?:D yok eğer başlıyorsa da sorun etmiyor demektir burada anlaşılmayacak ne var??

erkekler aslında ataerkil bakışın erkekleri vurduğu en güzel örneklerinden biri olarak burada kendi maaşlarını kimliği olarak görüyorlar. yani kadınlar değil, erkeklerin kendileri ben X paralık adamım kafasına giriyor.Oysa çok kazanmak -nereye nasıl harcayacağını bilmeyen birini- iyi;nitelikli biri yapmayacağı gibi, az kazanmak da başarısız, vasat biri yapmaz.

hahaha bi de yani kadın senden çok kazanıyorsa bırak kazansın yani, kendin kazanamıyorsun diye herkes senin kadar mı para kazansın.
  • rewlack  (09.01.20 16:29:48) 
Sıkıntı kadın tarafından kaynaklanıyor genelde. Sen şimdiye kadar sevgilim cimri diye şikayet eden adam gördün mü hiç? Neden? Çünkü kızın parası umurunda değil, yiyici olmasın yeter. Ama kadınlara sor erkekte en itici bulduğunuz şey nedir diye, cimrilik ilk üçte çıkar.


  • rldofiui  (09.01.20 19:23:22) 
benim şimdiye kadar gördüklerim içinde sorun çıkaran ya da bir şekilde komplekse giren hep erkekler oldu.

maaşlı çalışılıyorsa, paralar bir havuzda toplanıp evin masrafları öyle ödendiğinde de fazla maaş alan taraf olmak istiyorlar; diğer koşullarda da (kızın kendine ait bir parası varsa, aileden zenginse vb.) en azından evin kirasını falan veren, evi geçindiren kişi konumunda olmak istiyorlar.

bunun ataerkillikle değil de, güç-para dengesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.
  • blatta hiberna  (09.01.20 19:56:04) 
bu sorunun altina epeyi soru yazilir cunku tamamen anlayis ve karaktere bagli.kisilerin kazanc paylasimi nasil olacak ayri hesaplariniz mi var kisisel mi?Para harcama anlayisina bagli biraz.yoktan anlayan bir kadin mi?erkek kisi kadinin "luzumsuz harcamalarina" karisir mi?gereksiz de olsa diger soru bu gelir durumu hic degismeyecek mi?kadinin standartini dusurecek herhangi bir durum olmayacaksa sikinti olmaz diye dusunuyorum.kendi duygu dusuncem ise ben istemezdim.tasvip etmedigim bir sey ama bu.kendime alabildigim bir kolyeyi esim bana hediye edemeyecek durumdaysa sikilabilirdim:/. fakir erkegin kaprisi bir tuhaf kadinlar sorun etmeye basladi diye bahsedilen seyler belki erkegin girdigi triplerin sonucu da olabilir.ve erkegin su anki gelir durumu disinda egitim durumu da kadinla denk mi dusuk mu baska konularda birikimi statusu yuksekse kurtarabilir

fakir dedigim kadina gore fakir simdi gelir durumu farkini anlamadigim icin...300-500hesabi degildir ins.....

cevremdekilerden orneklendirmem de gerekiyorsa zengin kadin fakir oglanlarin evliligi tam gaz devam etmekte.kadinlar idare eden tipler esleri de sonradan gorme.ama iyiler
  • cifikenedi  (11.01.20 18:49:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.