[]

yurtdışında öğrenci için vize uzatmak

merhaba,

erasmus programıyla 1 dönemdir fransa'daydım. ikinci dönem için burada kalmak için türkiye'deki okulumdan hibe ve onay aldım, buradaki okulum da her türlü onayı verdi fakat bugün vizeyi uzatmak için ilgili yere gittiğimde bana bu işlemi burada yapamayacaklarını söylediler. istanbul'a gidip orada yapmam gerekiyormuş.

sorum şu, yurt dışında öğrenci için vize uzatmak imkansız bir şey mi? salaklık beni buraya bir dönem gönderen türkiye'deki okulum mu? çünkü 2 dönem için gönderselerdi vizem de 2 dönemi kapsayacak şekilde olacağını düşünüyorum :(

 
Simdi Fransa'nin vize veren makamiyla gorustugunu ve onlarin bu is buradan olmaz dedigini soyluyorsunuz dogru anladiysam.

Bizden ne bekleniyor? Fransa vize makami yanlis biliyor oradan yapabilirsiniz o zaman. Ikna etmeniz onemli. Ikna edemezseniz ucak biletleri ucuz bu aralar.
  • ozdek  (08.01.20 19:09:58) 
sanirim cok alakasiz bir yerden yardim cikmasini bekliyorum :(


  • michonne  (08.01.20 19:36:14) 
Cok muhtemelen o is olur ama nasil oluru konusunda cok bilgim yok. ersmus'a gidip ulkeye donmeden uzatan onlarca kisi taniyorum ama hicbiri fransa'da degildi. neden bu is olur diyorum? fransa'yi bildigimden, fransa'da devletle isiniz neyse o isin olurunu bilen memura denk gelmezseniz isiniz uzar gider kafayi yedirirler insana. ayni kurumdaki memur o gun senin isini gormez sonraki gun yanindaki ok verir. facebook'daki gruplara gidin turk erasmus ogrencilerinin oldugu, hatta belki sadece fransa'ya ozel bir grup da vardir, oradan daha detay bilgi alabilirsiniz.


  • hewit  (08.01.20 20:09:24) 
@duygusuzromantik vize ilk dönemi kapsayacak şekildeydi. eylül şubat arası.

@hewit yarın gidip şansımı bi kez daha denerim. olmazsa da artık geri dönüş.
  • michonne  (08.01.20 21:16:40) 
Kesin bilgi vermeyin arkadaslar. Schengen vizesi 90 gün olarak verilir en fazla ve bir 90 gün daha uzatilabilir.

Ögrenci vizesi nedir bilmiyorum fakat, genel olarak geri göndermeyi tercih ederler ama kesin bir karari yok bunun. Düzgün bir memura denk gelirsiniz, kibarca geri gitmenin size verecegi maddi manevi zararlardan bahsederseniz uzatirlar. Kibar ve güler yüzlü olmak önemli burada. Bir kere daha deneyin bence de sansinizi.

Saglik sigortasi meselesi nasil oluyor ersamus'ta bilmiyorum ama onu da uzattiginiza dair belgeyi mutlaka ekleyin yoksa sorun cikar.
  • bosver nicki  (08.01.20 22:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.