[]

2015 Renault Fluence Hakkında

Merhabalar,

Sahibinden.com'da 2015 1.5 dizel otomatik, düşük kilometreli (<50.000km) birçok Renault Fluence mevcut. İlanları Renault bayileri veya büyük galericiler çıkmışlar.

Bu araçlarla ilgili giderilmesi zor olan otomatik şanzıman probleminin olduğu, bu yüzden düşük kilometreli olarak satışta birçok araç kaldığını söyledi.

Aracı tanıyanlar veya otomotiv piyasasını iyi bilenler bunu teyit edebilir mi?

Teşekkürler

 
2014 modele sahip biri olarak teyit edebilirim ki gercekten böyle bir problem mevcut ve tamamen iyisini alabilmek şans işi.

EDC şanzımanları yetkili servise goturdugunuzde ''var böyle bir sorunları'' evet diyorlar ama bir şey yapmıyorlar. Onun dısında dengesiz bir sanzıman edc. Kullanabiliyorsan manuellerini al derim. Şanzıman allah korusun patladı mı fena masraf.

BEn şanslıydım iyisine denk geldim, ama yani ne kadar süreliğine?
  • Techsavvy  (08.01.20 11:47:46 ~ 11:48:25) 
fluencelerde kronik sıkıntıyı bende duydum. şanzıman problemleri mevcut iyi araştrıp almak lazım.


  • mikahakkinen  (08.01.20 11:55:56) 
buradaki temel sorun sadece şanzıman değil. fluence yanında megane da aynı şanzımanı kullanan modellerde sorunlarla karşılaşırsınız.

temel problem, yarı otomatik (tek kavrama) sistemleri çok da bilmeden kullanan kullanıcı.
daha dikkatli kullanım gerektiren bir sistem (WAG grup için DSG de aynı şekilde).

Bu noktada görüşüm:
KM araçta yaşanabilecek genel metal yorgunluğu için fark yaratabilir. Ancak hırpalanmış ama düşük KM de kalmış bir araç, çıkaracağı sorunlar açısından daha riskli geliyor.
Marka ve modelden bağımsız olarak, araçları belli sınırların dışında kullanırsak ömürleri daha kısa olur.
  • angelofdeath  (08.01.20 12:28:32) 
2012 modeline sahibim 7 yıldır sıfır sıkıntılı kullanıyorum. km 91.000 şu an.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (08.01.20 12:30:39) 
50 bin km altı nadir ilan olsa neyse, ama çok fazla varsa km düşürüldüğünden şüphelenirim.

Sadece fluence özel değil, EDC şanzımanı kullanan bir çok renault ve ford modeli var.

Kullanıma bağlı olarak 100-150 bin arası beyin arızası veriyor, sıfırı 6 bin lira civarında beynin. Şansımı denemek istiyorum dersen 3 bin lira civarında 1 yıl garantili çıkma beyinler de oluyor piyasada.

Yarı otomatik olup da sorunsuz bir marka yok diyebiliriz piyasada.
  • John Bloor  (08.01.20 12:57:09) 
bendeki eski şirket aracıyla (70bin km'de idi) dağın başında yolda kalmıştım şanzıman arızası sebebiyle. çekici gelip götürdü, 3 gün serviste kaldı, 4 bin masrafı oldu. 3 sene öncesi bu dediğim, şimdi kaça çıkılır bilmem. özetle para verip almam ben o aracı.


  • temasettin  (08.01.20 13:10:26) 
Km soru işareti ise yetkili servisten olanlara bakabilirsin düşürme olayı olmaz orda. Şanzıman ise sorup garanti veriyorlar mı bir öğren. Arıza duymadım ama bazen vitesin 1/2 arasında geçerken hantal kaldığını duydum.


  • Topalordek  (08.01.20 15:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.