[]

Kedinin devamlı kusması

Bir ay önce iki aylık bir kedi sahiplendik, iki gün sonra farkettik ki dışkısında kan var. İki veterinere götürdük biri bu yaşta olur normal dedi, diğeri mamayı değiştirin dedi. Mamayı da değiştirdik, Hills kitten kullanmaya başladık, durum düzelmedi. Sonrasında hayvan hastanesine götürdüm, önce beş gün ardından yedi gün antibiyotik tedavisi gördü, tedavi süresince düzeliyor tedavi bittikten iki gün sonra kanama tekrar başlıyordu. Ardından yedi gün yine antibiyotik ama enjeksiyon olarak tedavi gördü ve iyileşti, en azından bir haftadır dışkısında kan yok.

Kedi iyileşti diye sevinirken geçtiğimiz cumartesiden beri keyifsizleşti, pazar ve günü ve dün itibariyle de iştahtan kesildi. Dün tekrar hayvan hastanesine gittim, veteriner hekim kediyi üşütmüş olduğumuzu ve viral bir enfeksiyon oluşmuş olabileceğini söyledi, tedaviye başladı. Kedimiz hiçbir şey yemiyor, şurubu kusuyor. a/d mama ile viyo reinforcement karıştırıp şırınga ile veriyoruz, bir saat bir buçuk saat sonra yine kusuyor. Şimdi bu uzunca ön bilgiyi verdikten sonra soruma geleyim. Bir saat, bir buçuk saat sonra kussa bile bir miktar da olsa mamadan vücuduna besin alıyor mudur? Yoksa kustukça beslemek eziyet mi oluyor?


 
Beslemeden ziyade su içmesi lazım. Kusunca su kaybeder. Yani bin tane sebep olabilir ve kan tahlili yapmadan direkt enfeksiyon demek bilemiyorum. Allah muhafaza belirtiler fip olabilir. Bunu göz önünde bulundurunuz. Ayrıca yavru kedilerde kusma değil ama kanlı dışkı oluyor. Midesinde tüy yumağı var ve atamıyor olabilir. Bunun için kedi maltı yemeli. Biz mamayı değiştirince sorun yaşamıştık ve tekrar N&D yavru kullanmaya başlamıştık. Zamanla düzeldi. Tabi bu arada probiyotik ve bağırsak florasını düzenleyecek ilaçlar da kullandık.


  • prole  (07.01.20 21:53:05) 
Hangi sehirdesiniz ?


  • oscar  (07.01.20 22:05:14) 
@oscar
Burdur'dayız.

  • tiny toon  (08.01.20 01:00:04) 
@prole

Serum veriliyor şimdi serumdan getirdim yarın sanırım antibiyotikli serum tedavisine başlanacak.
  • tiny toon  (08.01.20 01:01:20) 
geçen bizim veteriner hekim sürekli kusma şikayeti ile gelen bir kedinin evdeki aloe vera bitkisini yediğini söylemişti.

geçmiş olsun.
  • elorelia  (08.01.20 09:50:53) 
surekli kusma iyi degil. kan tahlili yapilmasi, bobrek fonksiyonlarina bakilmasi lazim. (kendi kedimden deneyimlediklerim bunlar)
cok gecmis olsun

  • 65 derece  (08.01.20 11:15:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.