[]

Anormal şekilde artan yakıt tüketimi...

Her zaman Opet'ten alırım benzinimi, geçen gün Aytemiz'den alayım dedim. Ortalama 5,8 civarı yakan araç birden 7,6 ortalamaya çıktı. Kullanım rutin bu arada, şehir içi standart, o bakımdan bir değişiklik yok. Aracın bakımları yağı filtreleri yakıt filtresine kadar yeni değişti, lastik basıncı yine her zamanki gibi vb vb...

Şimdi bu ani artışın sebebi ne olabilir? Düz yolda bile anlık tüketimi 13-15'lerde gösterdiği oluyor, yani 9 yıldır kullandığım araç huyunu suyunu biliyorum, bu ani artışın bi sebebi olmalı, Aytemiz'de benzin yerine su mu doldurdular naptılar?

Araç dizel bu arada.

 
bakımı yapıldıktan sonra ilk aldığınız yakıt aytemiz'den mi, yoksa denemiş miydiniz opet'i de bakımdan sonra? bazen eski hava filtresi çok kötü olduğunda yenisini takınca yakıt tüketimini arttırdığına şahit oldum fakat bu kadar çok etkilememesi gerek, ve çekişi de değiştirir yani fark etmeniz gerekirdi, dolayısıyla o değildir diye düşünüyorum.
vuruntu falan oluyor mu düşük devirde gaz pedalına yüklendiğinizde?

  • gkhncnzdgn  (07.01.20 21:25:01) 
aytemiz'den geçen yaz bir kampanya sebebiyle benzin almıştım. normalde yakıt ne kadar gider pek takip etmememe rağmen bitiş hızına şaşırdım. ikinci almada da aynı şey yaşanınca bir daha almadım. aslında hep sempati beslemişimdir bu markaya, neden olduğunu da anlamadım.


  • lovemyself  (07.01.20 22:08:28) 
hava sıcaklığı da düştü bu arada. yaz ile kış arasında biraz fark normal kabul edilir. geçen dediğiniz geçen hafta ise sıcaklık farkından olma ihtimali var. ama halk arasında da hep bir söylenti vardır bu aytemiz kadoil vb firmalar hakkında "pompaları az basıyor" diye. 10 lt diye alıyorsunuz 9.6 lt geliyor mesela. sayaç 10 gösteriyor ama, arabayı tartmadığımız için bilemiyoruz doğruluğunu. birde gece ve gündüz arasında da marjinal bir fark var yakıt konusunda :)


  • Tears of Devil  (07.01.20 22:19:25) 
tabii mevsim koşulları da etkiler, çok soğuk hava çok sıcak havaya göre %20'ye kadar arttırabiliyor bazen, aracına göre.


  • gkhncnzdgn  (07.01.20 22:32:19) 
@gkhncnzdgn, Hayır bakımdan sonra çok kere yakıt aldım Opet'ten, zaten yeni dediğim bakım da 2-3 aylık. Bariz bi vuruntu hissetmedim.

@tears, evet ben de sıcaklık farkına bağlıyorum bir kısmını ama yine de bu denli fark yaratmaması gerek, en azından daha önce bu denli fark yaratmıyordu aynı araç.
  • msb  (07.01.20 23:36:10) 
mevsimle alakalı galiba. ben de de aynı durum var.


  • ground  (08.01.20 09:14:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.