[]

2020'de hastaneye giden gss borçlusu var mı?

kuzenim işsiz ve gss borcu var. mhrs den randevu almış yarın hastaneye gideceğiz ama muayene olabilir mi? önceden bir kere işi düşmüş 50tl ödeyip muayene olmuş yine aynı uygulama mı devam ediyor?




 
parayı ödedikten sonra zaten sorun yok. 50 lira ayak bastı parası, ondan sonra da her tahlil/tetkik için ayrı ücret isterler. görüntüleme falan gerekirse tuzlu olur.


  • nrmnm  (06.01.20 20:39:39) 
madem o zaman borcu olanlar 2 Ocak 2020'den itibaren muayene olamayacak muahbbeti neden ?


  • hvala  (06.01.20 21:42:10) 
Sigortalı gibi ücretsiz muayene olamayacaklar. Parasını verdikten sonra herkes muayene oluyor.

Yani mesela doktor tahlil istedi. Sigortalı olanlar tahlile para vermiyorlar ama kuzenin verecek. Doktor röntgen istedi parasını verecek vs gibi.
  • ihanet kac kisilik  (06.01.20 23:59:50) 
Dogru ifade edebilicek miyim bilmiyorum da su sekilde ozetleyebilriim. Gss borcu varken devlet hastanesinde para odeyip muayene olunabiliyo bu uygulamayi yeni yilda kaldirip gss borcunun tamami odenmeden ucretli de olsa muayene etmiycegiz demişlerdi. Sonra tepkiler buyudu mesela bin lira gss borcu cikarmis devlet issiz adama 150 lira muayene parasi vermeye razi adam yok 1000 lirayi da oduyceksin diycekti ki bu karari ertelediler.

Sonuc olarak yine gss borcu olan da sadece muayene parasi odeyip muayene olabiliyo hastanede.
  • hindistan cevizi  (07.01.20 00:07:17) 
Borcu olanlar artık "ücretsiz" muayene olamayacak ama geçen sene de ücret alınıyordu bu hastaların çoğundan zaten. Lanet ülkede bir tane doğru düzgün haberci olmadığından ne tvde ne de gazetelerde düzgün bir haber var bu konuda. Hepsi yalan yanlış bilgi dolu.

Hükümetin esas niyeti borcu olana parasıyla dahi hizmet vermemek aslında ama şu krizde, üstelik kan kaybı da yaşadıkları bir dönemde bunu uygulamak yemiyor tabi.
  • nrmnm  (07.01.20 14:35:35 ~ 14:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.