[]

Yurtdışından türkiye'ye ev taşıma

Okul bitti 1.5 yıldır iş arıyorum ama hiç bişey bulamadım. Ailemin parasıyla da burada daha fazla kalamayacağım için mecbur dönecem. Tam bilmemekle birlikte 4-7 m3 arası eşyam var, babam bir yere sormuş 800-1000€ demişler 5m3 için. Araştırmaya devam ediyoruz da sorayım dedim burada daha önce yapan oldu mu fiyatlar nedir ve ayrıca bilmem gereken prosedürer var mı. Naklihane belgesi alınması gerekiyormuş sanırım da ben türkiye'ye kesin dönmüş durumunda olmak istemiyorum. Fazla da bilgi yok internette malum.

Not: italya


 
İtalya avrupa'dan sayılmaz benim italyan dönem arkadaşlarımın neredeyse tamamı kuzey avrupa'ya gitti çalışmaya. Benim de ab pasaportum olsa ben de giderim tabi. Ben burada staj bile ayarlayamazken onlar normal işlere girdiler bile.

Bu dönme olayı biraz son dakika kesinleştiği için (iş bulacağıma inanıyordum da artık bulsam da zor) elimdeki her şeyi çıkarmam biraz zor olur. Türkiye'deki ölücüler burada da var.

Geri dönmek isterim tabi de deponun da kirası aylık min 120€. 1-2 ay sonra kesin döneceğimi bilsem koyayım tabi de o da belli değil.
  • mirafiori  (06.01.20 18:44:53) 
"türkiye'ye kesin dönmüş durumunda olmak istemiyorum" kismini anlamadim. bence hala kalma olayin var ise para eden seyleri sat miktari azalt, gerisini depoya koy beklesin. obur turlu kesin donuyor gibisin cunku..


  • cooperr  (06.01.20 19:16:51) 
Vakit olsa subitodan uğraşılırdı ama dediğin gibi bizim limandaki mülteciler bile subitoda ölücülük yapıyorlar.fiyata gelince eğer 800-1000 euroya evrak vs işleri dahil halloluyorsa gayet iyi.esyaların içerisinde ev esyaları vs de varsa naklihane lazım,sırf kitap,üst baş olsa gerek olmazdı.daha ucuza otobüsle hallolur aslında ama sırp geçişinde kesin kıllık yapar sırplar,onların kıllık yapmasıda 500 euro demek,aynı kapıya çıkar.italya grupaj firmalarından sırayla teklif alın,en akılcı olan bu.


  • duptıs  (06.01.20 19:23:38) 
@coopperr demek istediğim türkiye'ye dönüp ikamet falan almak istemiyorum sanki turist gibi gelmişim statüsünde kalmak istiyorum. Bir de evet her an iş fırsatı olursa dönecekmişim gibi. Ama dediğim gibi ne zaman ne çıkar ne zaman giderim belli olmadığı için depo işi biraz zor.

Ev eşyası mobilya falan yok kişisel eşyalar. Yani ilk düşüncem bisiklet gibi, ya da kendim için aldığım kalite çalışma sandalyemi falan da getirmekti de açıkçası o paraları verdiğime değmez. Bisikleti 20€ almıştım zaten, kaldı ki kullanacak yer de yok istanbul'da
  • mirafiori  (06.01.20 19:33:53) 
20 avroluk bisiklet, sandalye ve masa icin degmez. benim peder 80lerin basinda almanya'dan (10 sene yasadiktan sonra) kesin donus yapmis, yaninda bir tek muzik setini getirmis, hala ofisinde onu kullaniyor haha.


  • cooperr  (06.01.20 20:57:38) 
Ben de Israil’e tasinmak uzere firma ariyorum,


  • janderzel zartanyan  (06.01.20 21:00:02) 
Türkiye'de bu işi yapan firmaları arayın hocam size bilgi versinler. Olası teslimatı onlar yapabileceği için size bilgi verirler. Ben bir süre bu sektörde çalıştım, kaliteli denilebilecek 4-5 tane firma var. Diğerlerinde başınızın ağrıma ihtimali yüksek. Reklam olmaması için buraya yazmıyorum ama mesaj attım. Dediğim gibi bunlarla irtibata geçip fiyat ve bilgi alın.

Ayrıca metreküp konusunda yanılma ihtimaliniz yüksek. Eşyalarınız hakkında kabaca bilgi verirseniz metreküp konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
  • mesa  (06.01.20 21:16:03 ~ 21:19:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.