[]

Biri öldüğünde cep telefonu kilidi noluyor

Merhaba

Diyelim ki bir kişi öldü, üstüne üstlük telefonu da kilitliyken. Şifreyi de ailesi bilmiyor. Telefon aile üyelerine miras kaldı. Kullanmak, satmak vs istiyorlar. Böyle bir durumda telefon nasıl açılıyor?


 
hem android hem ios formatla şifre kaldırılıyabiliyor. ios de icloud şifresi olayı var bide, telefon sahibinin adına olan faturayla götürdüğünüzde storelarda sıfırlıyorlar.


  • onurrrrr  (06.01.20 16:53:56) 
android bi şekilde kırılır da, ios icloud şifresi olmadan imkansız. apple gizlilik gerekçesi ile bi suçlunun bile telefonunun açılmasına izin vermemişti. fbi 1 milyon dolar harcayarak kırmıştı şifreyi.

fatura varsa olabilir ancak.
  • jelly bear  (06.01.20 17:45:04) 
Android için şifreleme yöntemine bağlı ama verilere ulaşma şansı var. IOS için ise verilere ulaşmak mümkün olmadığı gibi cihaz da kullanılmaz hale geliyor ama Apple Store müdürleri cihazı faturasını vb. gördükten sonra sıfırlayabiliyor.


  • salihdt  (06.01.20 17:52:14) 
apple bilmiyorum ama androidi çeşitli tuş kombinasyonlarıyla fabrika ayarlarına döndürebiliyorsun


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (06.01.20 17:56:10) 
bilmediğiniz şey hakkında niye yanlış fikir veriyonuz lan?

iOS için bu faturayla yapılan işlemin mağazayla, müdürle zerre alakası yok. çağrı merkezinden yapılıyor.
  • pain of liberation  (06.01.20 18:02:34) 
cagri merkezinden yapiliyordu da fbi niye 1 milyon usd harcadi?


  • brkylmz  (06.01.20 19:06:06) 
orada dert telefonu açmak değil de apple kimliği içindeki bilgilere erişmek olduğu için. şifre kırmaya harcadılar onu, iPhone'u kullanmaya değil. çağrı merkezinden de her isteyene yapılmıyor, ürünün orijinal faturasını temin edip, değerlendirmeden olumlu geçen cihazların etkinleştirme kilidi kaldırılıyor. etkinleştirme kilidinin kaldırılması demek, apple kimliğine tekrar erişim sağlamak demek değil.


  • pain of liberation  (06.01.20 19:49:34) 
Çağrı merkezinden halledilir. Ben 3-4 saat uğramıştım arkadaşın babası icloud şifresini unutmuş, maili de kullanmıyordu. Adamla birlikte çağrı merkeziyetkilisi ile üçlü konuşma yaptık çözdük.

Edit: ama sıfırlandı telefon.
  • yukselen gunes evi  (06.01.20 20:33:16 ~ 20:33:45) 
Amcam rahmetlinin telefonunun kimse kiramadi şifresini. Oyle oglu aldı miras olarak


  • fempusay  (06.01.20 23:33:05) 
Apple cihaz icin konusuyorum. fatura da gotursen store muduru bi skim yapamaz icloud sifresine. cagri merkezini aramak gerek ama onlar da direkt bir sey yapamaz. onlar baska br departmana aktariyor faturayi da onaylaniyor da bilmemne...

ama sorunuz bu degil. merhumun telefonunu nasil kullaniyoruz? parmak izini kullanip hala acabilirsiniz mesela. ordan sifirladiniz sifirladiniz. bir sure sonra onu da kabul etmez. veya her yeniden acilista passcode ister filan.

kullanmak satmak ise evet fatura ibraz edilecek cagri merkezine. ya da, merhumun olum belgesi ile aranacak. apple kimliginin de biliniyor olmasi gerekiyor bunun icin.

bu yontemle saniyorum ki verilere de erisme sansi var.

android zaten sifirla kullan.
  • yoggi  (07.01.20 03:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.