[]

Yemek seçme olayını nasıl aşarım / aşanınız var mı

Merhaba duyuru halkı,

Kendimle ilgili en az favori yönlerimden biri çoğu gıdayı yiyememem. Sağlıklı beslenecek kadar sebze çeşidi var sevdiğim sorun o değil.

Ama texture (doku) olan şeyleri yemeye çalışsam da yiyemiyorum. Liseden beri yatılı okulda büyümem etkilemiş olabilir damak zevkimin gelişmemesini ama takip edenlerle sınırlı olmamak üzere; pişmiş bütün soğan veya sarımsak, mantar, mayonez, bütün halinde peynir (zorlarsam yiyebiliyorum, pizza tost vsde aktif olarak seviyorum ), hardcore sebzeler olan brokoli karnabahar vs. gidiyor böyle.

Üzerine gidersem aşarım demiştim, eski kız arkadaşımla falafel yemeye gitmiştik baya zorlaya zorlaya ilkini bitirdim ikinciyi kıza bıraktım.

Yeterince şey yiyorum aslında ama yakın zamanda elit restoranlara gitmeye başladım ve hoş durmuyor bence, bu konuda tecrübesi olan var mı?

 
in vivo olarak bir psikologla çalışabilirsin.


  • mikahakkinen  (06.01.20 13:18:55) 
yemek seçme olayı şımarıklıktan başka bir şey değil. hayati bir tehlikesi olmadığı sürece gırtlağından geçen her şeyi yiyebilmen lazım.

sana hükmedebilecek, otoriter ve tabii ki yemek seçmeyen bir kız arkadaş edinirsen bu sorunu aşarsın kolayca.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.01.20 13:33:12) 
Şımarıklık demeniz bence cahilce. Yiyebileceğime inanıp, yeme isteğiyle başladığımda bile yiyemedim. Son kız arkadaşım da vegan idi onun için ben de vegan takılıyordum. Tat değil texture olan şeyler hissiyat olarak rahatsız ediyor.


Psikologların baktığını bilmiyordum, o kadar da psikoloji geçmişim var collablardan ^^. Teşekkürler araştırayım.
  • aguen  (06.01.20 16:22:32) 
Bu konudaki tecrübem kardeşim. Şimdi kıyaslamak gibi olmasın ama o çok küçükken yapıyordu bunu. Okula başladığı zamanlarda. Okula da 3 yaşında başladığını belirtmek isterim :) ağzında bıraktığı histen hoşlanmadığı için bir çok şeyi yemek istemiyordu. Texture dediğiniz için o canlandı gözümde.
Yiyeceği başka bir şekilde yemeye çalışın diyeceğim. Mesela brokoli, haşlayıp yemeyin de kremalı çorbasını için. Kıymalı karnabahar yemeği yerine gratin olarak pişirmeyi deneyin. Veya falafel sevmemenizin sebebi içindeki fesleğen tadı veya üzerindeki sosu olabilir mi? Kızarmış/ köfte formuyla bir sorununuz yoksa her sebzenin köftesini yapabilirsiniz.
Böyle böyle tatlarına alışırsanız sonra formlarını da değiştirebilirsiniz bence.

Bir de şeyi düşünün, yiyemediğiniz şeyler ile ilgili yanınızda konuşuldu mu? Iyy domates kabuklu, ıyy taze fasülye kılçıklı gibi. Bunlardan aklınıza gelen varsa, sevmeme sebebinizin kaynağının kendiniz olmadığını kendinize hatırlatın.
  • irene  (06.01.20 16:36:35) 
Teşekkürler mantıklı konuştunuz. Düşününce peyniri pizzada tostta borekte yiyorum ya da pişmiş soğan sarımsak bütün olmayınca onları da yiyorum.

Dediğim gibi psikologlar bakıyormuş onlara uğrayacağım ama öneriniz aklıma yattı.
  • aguen  (06.01.20 16:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.