[]

Farenjit bu kadar süründüren bir şey miydi

Dört gündür yatıyorum hala yutkunduğumda acı ötesi acı var
Dün antibiyotiğe başladım
Ateşim azalmadı
Sürünüyorum iştahım yok
Yatamıyorum Bile acıdan

 
bademcik iltihabı gibi olabilir mi? bu ara çevremde baya insan var ateşler içinde 5-6 gün savaş verdiler. salgınımsı bir durum sanırım. yoksa normal basit faranjit genelde 2 günde hafifliyor, ateş de pek yapmıyor. bir arkadaşım hastanede kaldı bir gece bu yüzden, diğer biri de ciğerlere inme şüphesiyle baya bi uğraştı. ihmal etmeyin doktora gitmeyi.


  • awlmi  (06.01.20 10:25:55 ~ 10:26:58) 
Beni en çok seven hastalıktı..Yılda 3-4 defa yakalanırdım.Eskiden 10 gün boyunca yataklara düşürürdü beni 6 kere iğne ve ekstra antibiyotik ile ancak geçerdi.. Yeme alışkanlıklarımı değiştirip biraz vücudumu hareket ettirmeye başladım. 2.5 günde geçti geçen sene yakalandığımda.. Belki biraz daha kendinize iyi bakmalı radikal kararlar almalısınız sağlıklı yaşam adına..


  • denizmaniaherif  (06.01.20 10:26:38) 
Farenjit cok kotu bir hastalik. 1 kez gecirdim, 2 hafta yattim.
Kendinize dikkat edin. Dinlenin iyice.

  • kuehles blondes  (06.01.20 11:03:16) 
faranjitin kötü tarafı önlem alınmazsa bronşite veya daha kötüsü sinüzit iltihabına çevirmesi. 2-3 sene üst üste sinüzit iltihabına çevirerek beni haftalarca yatak döşek süründüren bu hastalığa karşı son zamanlardaki tedavim alkol oranı %70'i bulan bulgar rakısı ile gargara yapıp sonra da birkaç shot atıp uyumak.
çok sıcak ve çok soğuk şeyler yiyip içmeyin sakın.

  • halanne  (06.01.20 11:25:42) 
oyy ben de geçen hafta atlattım, hatta iş arkadaşlarımın ikisi pert oldu benim gibi. ondan önceki hafta patron atlattı, kesin bize de bulaştırdı (-_-). apartmanda da bir sürü insan hastaydı. bademciklerin üzerinde beyaz bölgeler varsa kriptik anjin kulübümüze hoş geldin :( öldürmüyor süründürüyor şerefsiz <insert here ana avrat yedi ced küfür> antibiyotik gerekebilir, eğer beyaz bölgeler varsa normalde on tane penisilini gacırt diye yapıyorlar ama ben yarım kutu cefaks + yarım kutu cec ile atlattım. türkmen bir komşumuz var kadın sadece sarımsak + theraflu ile atlattı nasıl yaptı ben de bilmiyorum kadın resmen babushka (rus teyzelerden öğrenmiş sarımsağı, doğal antibiyotik ya) bence direkt doktora git, hiç aksatma. şansıma dört kilo birden verdim iki günde, tek artısı bu oldu bana XD kemiklerim öldü acıdan, hatta vücudumda bilmediğim kasları falan keşfettim o derece pis bir hastalık ki romatizmam var yıllardır çekiyorum ağrı, ondan bile beter bu <insert here ana bacı küfür> hastalığı..

özet geç diyenler için: doktora gidiniz efendim.
  • pasp  (06.01.20 11:38:26) 
farenjit olmamak için sürekli takviye alıyorum.


  • sizofren06  (06.01.20 12:16:00) 
maalesef faranjit (gırtlak iltihabı) biraz öyle. hatta kronik ve akut olmak üzere iki tip var. biraz uzun sürebiliyor. boğazınızda cam kırıkları varmış gibi hissiyat, yutkunma zorluğu, halsizlik vb etkileri olabiliyor. bol bol dinlenmek , sıvı tüketmek, fazla konuşup sesi yormamak gerekiyor. adaçayı (hazır poşetler değil) gargarasını gün içinde boğazınızda gargara yapmak faydalı olabilir.


  • sinerji  (06.01.20 14:17:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.