[]

Youtube'a video çekimi için gerekli malzemeler

Elimde bir adet Nikon D7000 var. Bu iş görür mü? Sanırım bir de tripod almak gerekecek? Çekim yapılacak yer küçük ve hiç penceresi olmayan bir oda. Işık işini halletmek için neler almamız gerekir?

Ayrıca video çekimiyle ilgili her türlü önerinizi de yazarsanız çook sevinirim. Mesela bunların boyutu muhtemelen Youtube için çok büyük olacak? Küçültmek gerekir mi, kalite kaybı olmadan nasıl yapılır gibi..


 
Anladığım kadarıyla hiç bilginiz yok.İnanılmaz araştırma yapmalısın. ilk 1 haftanı bilgi toplamaya ayır. İleride çok zaman kaybettirecek şeyler için önlem almış olarak başlamalısın serüvene..


  • denizmaniaherif  (06.01.20 10:17:11) 
Çekim için en önemli ekipman ışık, ışık sistemin iyiyse iphone 6 kullanarak bile çok kaliteli videolar çekebilirsin. Bu anlamda 2 tane softbox almanı öneririm, tabii dört duylu 2 softbox için sekiz tane de 5500 kelvin ampul öneririm fakat bunlar ucuz şeyler değil tek ampülün fiyatı 120-130 lira falan ama video çekimi için ışık sistemin kaliteliyse diğerlerinin kalitesi o kadar önemli değil. Ha bunlar çok pahalı gelirse tek duylu softbox'lar da var onlara da bakabilirsin, 4 duylu kadar kaliteli ışık vermez ama idare eder, işim acele değil dersen Aliexpress'ten falan daha uygun fiyatlara da halledebilirsin. Şimdi oda küçük 2 softbox gereksiz mi olur acaba diye düşünebilirsin ama gereksiz olmaz.

Bunların dışında mikrofon gerek, dış çekim yapmayacağın için onda çok maceraya gerek yok bi tane yaka mikrofonu da işini görür.
  • angelus  (06.01.20 10:25:07) 
güzel bir ışık sistemi, tripod ve düzenleme yazılımıyla başlayabilirsin. mikrofon da gerekecektir tabi ki. d7000'de mikrofon girişi var mı ona da bak


  • argent dawn  (06.01.20 10:25:30) 
Kameran iş görür mü diye sorduğun için yazıyorum. Canon g7x mark II kullanıyorum başka tek aksesuarım yok video kalitem profesyoneller kadar iyi değil belki ama gayet iyi. Yüz bin aboneye kadar götürür beni.
Benim gibi acemiysen bu tarz kameralarla başlamak daha ideal tripoda takıp çekiyorum hemen.
Düzenleme için de imovie kullanıyorum apple ürünlerinde ücretsiz geliyor basit ve güzel bir program.
  • cilekli pasta  (06.01.20 11:06:40) 
ses ses ses. En önemli şeylerden biri. Videoyu telefonla da çekersin (ışık iyi olduğu sürece çok fark etmez) ama ses önemli. Tek kişiysen kablolu yaka mikrofonu (Boya m1 gibi şeyler işini görür) veya rode videomic tarzı bir şey almanı öneririm.

video boyutu küçültme için, kurgu programından h264 codec'iyle çıktı alırsın. Bitrate fullhd için 8mbps falan yeterli.
  • nhk ni youkosu  (06.01.20 12:15:45 ~ 12:16:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.