[]

C1 seviye ingilizce ve iktisat mezunu neler yapabilir?

Uludag uniden mezun oluyorum. C1 ingilizce var, excel word orta seviye. Ingilizceyi hala gelistiriyorum ve seviyorum. Sacma gelebilir ama pc basinda oturup pek sikilmadan o isi yapabiliyorum, dili sifirdan boyle ogrendim. Ama hic staj yapamadim.


Ne sekilde kullanisli bi kole olabilirim? Hangi alana yonelmemi onerirsiniz, hangi meslek kolu, sektoru onerebilirsiniz?

Bunlari google'a da yazabilirim ama eksinin entelektuellerinin perspektifine, destegine ihtiyacim var.

Insanlarin gelecek kaygisi, mesleki, gecim sikintisi gibi sebeplerden dolayi oldukca kirilgan oldugu bu donemde, kirici, zedeleyici, yuz kizartici yorumlar yapmaktan kacinsin bazilari lutfen. Altini ciziyorum. Yap ma yin. Burda yazilanlari herkes okuyor. Lafi uzattim, ozur dilerim. Simdiden tesekkurler.

 
entelektüel demişsin. aslına bakarsan klasik romanları okumayı seven, andre rieuyu seven bir turist rehberi olarak bu niteliğe bir tarafından sahip olduğumu iddia edebilirim o yüzden yazma cesaretini kendimde gördüm.

bu kadar laf ettikten sonra sana o sihirli kelimeyi söylüyorum; kpss.
ayrıca belediyelerin bilgisayar işletmenliği kurslarına giderek sertifika alabilirsin. kpss de bilgisayar işletmenliği diye bir kadro var ve 6225 kodu ile geçiyor. daha yeni dış işleri bakanlığı 40 kişi aldı ve 90 kpss ile kapadı. özel sektörde işe başlangıç maaşı olarak 3800 alabileceğini sanmıyorum. bilgisayar işletmenliğinin şu anki maaşı 3850 3900 civarlarında diye biliyorum veya iktisat mezunu olarak 87 88 civarında kapatan iktisat kadrolarına yerleşebilirsin.

bir de bazı kadrolar var ingilizce bilgisi istiyor. maliye bakanlığında böyle alımlar oluyor. bi de dhmi nin memur alımı var. ciddi maaşlar veriyorlar. bakmanı tavsiye ederim. her zaman 94 95 98 gibi puanlarla kapatmıştır.
  • error522  (06.01.20 01:57:19) 
İktisat-işletme alanım değil ama mühendislik yaklaşımıyla ele alayım konuyu.

Amaç daha kalifiye olmaksa, birkaç yol var. En bilineni ingilizce bilmek tabi. Bu artık şart oldu zaten. Ben bu seviye muhabbetlerini pek sevmiyorum. İyi bir yds veya mümkünse toefl puanı alıp cv'ye koymak lazım. Şirketler, kurumlar sana belge soracaklar. Yoksa memlekette sorsanız herkes ingilizce biliyor.

Bazı bankalar, şirketler veya kurumlar belirli aralıklarla sınavlar yapıyorlar. Bu süreçlere katılmak tecrübe kazandırır. Hem eksiklerini, hem de sektördeki beklentileri de görmüş olursun. Mesela hangi belgeyi, eğitimi vb alman lazım. Neye yoğunlaşman lazım gibi.

Kpss çalışacaksan yine ingilizce bilmek seni öne geçirecektir. Yds ön şartlı ilanlar oluyor. Öteki türlü zor olur bence.

Kariyer sitelerindeki ilanları incele. Çalışmak istediğin yerler ne gibi özellikler arıyorlar? Bazen bir belgeye sahip olmak, bazen bir program bilmek insanı öne çıkarıyor. Son olarak; mümkün mertebe boş durma, bir şeylerle uğraş. Bir eğitim almak veya sınava hazırlanmak vb. Hemen pes etme, uzun sürebiliyor. Bol şans.
  • the coon  (06.01.20 02:21:39) 
exceli geliştirmeye devam

audit firmalarını deneyebilirsin
  • inekadam  (06.01.20 02:22:14) 
Banka müfettişliği


  • mr. crowley  (06.01.20 02:52:22) 
eğer kpss ye çalışacaksan sadece bu konuya odaklanmanı öneririm. yüzlerce kişi tanıdım hem çalışarak (başka işlerle meşgul olarak) hem de kpss odaklanarak başarısızlığı tadan. yani bu her yerde geçerli odaklandığın konuyu artırırsan başarı şansını azaltırsın. kamu ve özel tecrübesi olan biri olarak (devlet + audit + banka + kendi girişimi) farklı soruların olursa özelden iletişim kurabilirsin.


  • yeahbutso  (06.01.20 09:55:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.