[]

Sokak Köpekleri Ne Yer?

Selam,
Aç oldukları hallerinden belli olan 6'li bi çete vardı eve gelirken. Bir öğünlük bile olsa karınlarını nasıl doyurabilirim?



 
Et yer. Birkaç kilogram et alıp pişirip verebilirsin.


  • diffarentiationation  (05.01.20 19:52:32) 
Mama yer en basitinden.


  • mesa  (05.01.20 19:56:23) 
Et, tavuk, yoğurt, yumurta bile yer.
Kokusuna bile dayanamadığımız mamalar yerine evinizde kalan etli yemekleri( etli dolma lahmacun vs :) verin.
Yemekhanelerde her gün tonlarca yemek çöpe gidiyor, yakınlardaysa isteyin.
Atıksız yaşayabilmek çok güzel. Bu kadar israfla nereye gidecek bu dünya bilemiyorum. Köyde mesela sebze kabuklarını bile ineklere verirsin, atık olmaz. Şehir hayatında bu zor biraz ama en azından etli yemeklerinizi çöpe atmayın.
Ben bayat ekmekleri bile mesela didip kuşlara veririm.
Baharatlı yemekleri sindiremez diye düşünmeyin, biz de bir porsiyonda en fazla bir çay kaşığı kadar baharat yemiş oluyoruz.
Tabi en güzeli etli biraz haşlayıp suyuna da ekmek didip etle beraber vermek, bereketli de olur.
Yoğurda, süte veya sadece et suyuna da ekmek katılıp verilebilir.
  • coca cola  (05.01.20 20:10:26 ~ 20:15:06) 
ben de ev yemegi veriyorum, zaten kopekler kediler gibi degil daha omnivor, kuruk ekmek yiyen kopek olur fakat kedi pek olmaz mesela, genelde sokak kopeklerinin bunyesi de zaten cok nazli olmuyor, ben de evde kalan yemegi kis aylarinda ozellikle biraz isitip veya sicak su ekleyip, icine kalan ekmegi falan da atip veriyorum, bir de bu isler icin evde musait plastik kap biriktiriyorum, bizim burada bir park var orada takiliyorlar, orada herkes veridigi icin onlar da bilip geliyor, siz de sizin mahalledeki takilma lokasyonlarinda besleyebilirsiniz, ozellikle hamile veya yeni dogum yapmis kopeklere oncelik veriyorum.


  • mavicorap  (05.01.20 20:15:50) 
f/p oranı yüksek olarak ben tavuk ciğeri veriyordum

www.migros.com.tr
  • n62  (05.01.20 20:19:08) 
ne verirseniz yerler, özellikle de açlarsa. yemek artıklarınız atmayın toplayın köpeklere verin. tavsiye edilmez ama makarna pilav bile verseniz yerler. bunun en uygun ve mantıklısı büyük mama alıp düzenli beslemek.


  • cedric tweedledee  (05.01.20 20:54:49) 
ucuza kasaptan akciğer vs alabilirsiniz ayrıca. bildiğim kadarıyla çok ucuza büyük miktarda alabiliyorsunuz. onu haşlayıp yad a pişirip verebilirsiniz. hem ucuza çıkmış olursunuz hem de köpekler ve kediler için baya besleyici oluyor.


  • cedric tweedledee  (05.01.20 20:55:52) 
Tavuk ciğeri haşlayıp suyuna kırık pirinç dök. Birer kilo olsa bunlar eder toplam 10 tl. En ucuz mama zaten o fiyat ve mamayı yeme garantileri yok.


  • Topalordek  (05.01.20 21:59:54) 
tavuk ciğeri ile makarnayı birlikte haşlayıp veriyordum.


  • Ley  (05.01.20 22:06:59) 
Reis aklında olsun migros değil ama sok a101 gibi marketlerde son kullanma tarihi gelmiş ürün alabilirsin. Kızın tekine yaklaşıp selamun aleykum bacım tarihi geçmiş et ürünü alabilir miyim dersen verir. Vermezse başkasına gidersin. It beslerken ben alıyordum. Yanına da en ucuzundan makarna. Suyu ile karistirdim mi mis. Yok ben isteyemem tarihi geçmiş ürün utanırım dersen en ucuz makarna en ucuz yoğurt bulamaç eyle.


  • allah yazdiysa bozsun  (05.01.20 22:19:47) 
her seyi yer.
ha kopeklere sarimsak salca sogan vermeyin derler, dogrudur. bol soslu seyler haric verebilirsiniz.
artan yemekleri su ve bayat ekmekle yogurup verebilirsiniz.
  • turbo sadık  (06.01.20 21:21:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.