[]

kasım süleymani suikasti

selam arkadailar,
bu olay alenen savaş ilanı veya savaş sebebi değil midir? adamlar resmen ülkenin en önemli 2. adamını öldürdüler ve üstlendiler. yanlışlık falan da yok yani ortada. neden henüz bir savaş ve yok ortada sizce? yani biri çıkıp bir ülkenin genelkurmay başkanına suikast düzenlese savaşa girmesi gerekmez mi?



 
Sen kaybedeceğini bildiğin savaşa girer misin? Zaten İran'ın ekonomisi ambargolar yüzünden alt üst olmuş durumda. ABD ile nasıl savaşacak bu haliyle?

Maalesef durum bu. Ortamın ağlası ABD ve kafasına estiğini yapabiliyor. İran da kuru sıkı. Anca konuşuyorlar. Bir iki yerde bomba patlar, yine masum siviller ölür. İran da intikam almış olur. Oldu bitti.
  • himmet dayi  (05.01.20 00:00:50) 
Genelkurmay başkanı değil Ordu komutanı diye biliyorum. Mesela Rusya'ya yapsalar savaş çıkardı ama Iran en fazla aynı şekilde Ortadoğu'daki Abd askerlerine zarar vermeye çalışarak karşılık verebilir.


  • havadakarada  (05.01.20 00:00:54) 
Biz de Rusya'nın uçağını düşürdük ve büyükelcisini öldürdük ama savaş çıkmadı. Demek ki istemeyince çıkmıyor.


  • prizmatik  (05.01.20 00:08:32) 
www.youtube.com

2. dk'dan sonra Kasım Süleymani'yi anlatıyor...
  • alicandan  (05.01.20 00:10:28 ~ 00:12:18) 
@prizmatik

uçağı nato adına ve kimliği belirlenemedi ihlal sürdü diyerek düşürdük ve rus büyükelçisi münferit bir olay gibi göründü. alenen üstlenmedik yani bunları. bu durum biraz daha farklı bence
  • biseysorucam  (05.01.20 00:17:45) 
? @bisey. Zamanın başbakanı ve Cumhurbaşkanı kameralar karşısında Rus uçağı düşürdük, emri ben verdim diye yarıştılar. (Tsk kimliği belirsiz demişti) Hatta RTE hava sahamiza yine girerse yine düşürürüz dedi.


  • prizmatik  (05.01.20 00:25:54) 
Adam genelkurmay başkanı falan değil milis. Resmi ünvanı yoktu çakalın.
Çevre ülkelere ve ortadoğuya şiilik-şeriat ekseninde leş bir ideoloji ihraç etmeye çalışan İran derin devletinin barbar bir piyonuydu o kadar.

  • yesil basli govel santor  (05.01.20 00:48:04) 
bu kasım süleymani midir ne haltsa zamanında ırak cumhurbaskanına " ben kasım suleymanı afganıstan ırak lubnan surıye yemen hepsının kaderını ben belırlerım" dıyen lale degıl mıydı? surıyee her yerde karsımıza cıkan pkk ya destek veren ?


  • hayvan gibi yazar  (05.01.20 09:29:18) 
o değil de düşünsene pompeo mompeo önemli birileri incirliğe geliyormuş bunlar da incirliği vurup bu önemli şahsı öldürüyormuş.

natosundan ülkedeki abd varlığına s400 meselesinden komşularla sıfırsoruna kürt meselesinden akdeniz gazına suriye petrolüne israil yamyamlığına kadar ne kadar dert varsa çözülür.
  • kambek  (05.01.20 11:21:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.