[]

Anoreksiya böyle mi başlar?

Çok uzun süredir iyice iştahsızım. Dün özellikle açken 5M Migros’a girdim, amaç; canımın bir şeyler çekmesi... Sonuç; en zahmetsiz abur cubur reyonundan dahi içim kalkarak çıkmam... Her ne olursa olsun, herhangi bir yiyeceğe baktığımda içim kalkıyor. Asla kusmuyorum. Blumik olmak gibi bir korkum yok.

Dördüncü seneye girerken ketojenik OMAD besleniyorum. İş ve aktivite programım yoğun. Günlük maksimum 500 kalori alabiliyorum, o da kendimi çok zorlarsam... Günlük karbonhidrat alımım %5’i geçmiyor. Son zamanlarda her ne kadar düşük karbonhidratlı beslenmeye geçmeye çalışsam da içim kaldırmıyor. Tek karbonhidrat açısından zengin 200 ml kadar bir süt tüketiyordum, o bile artık içimi kaldırıyor. Sadece karbonhidratlı yiyecekleri değil, protein zengini besinleri ve hatta yeşillikleri dahi midem almıyor.

İşin kötüsü açlık hissetmiyorum. “Buna tek öğün sebep oldu” desem, neredeyse 4 sene olacak, şimdiye kadar olmadı da şimdi mi oldu? Sağlıksız da hissetmiyorum. Yorgun da değilim. Aksine gayet hareketliyim.

Bu konuda fikri olan var mı?
Teşekkürler...

 
anoreksiya psikolojik bir bozukluk, seni yemek yemeden alıkoyan düşünceler üzerine yoğunlaşır ve bunların seni nasıl etkilediğinin üzerine düşünürsen anlarsın diye düşünüyorum. midem almıyor yeterli bir açıklama değil, neden almıyor olabilir. kilo almakla ilgili mi endişelerin var, yemekleri pis mi buluyorsun, ketonejik omad seni fazla mı kısıtlıyor, yemek yedikçe kendini suçlu mu hissediyorsun; gibi gibi sorular sor kendine. cevaba ulaşamıyor isen profesyonel destek alabilirsin.


  • Bruce  (04.01.20 15:12:44 ~ 15:12:55) 
@Bruce, @Coyote; bu soruları kendime çok defa sordum. Sonuca ulaşamadım.

167 cm/53 kg ve yaş 40. Vücut yağ oranım %21. Haftanın 6 günü her sabah 1 saat yoga flow, bu 6 günün 3 günü 1 saat pilates, diğer 3 günü de 12 km yürüyüşüm var. Bunun dışında gün içerisinde de aktifim. Kilo alma korkumdan ziyade kilo verme korkum var.

Diyet değil de bir beslenme düzeni olarak başlamıştım ve evet, ketojenik OMAD aşırı kısıtlayıcı ama artık kısıt istemesem de yiyemiyorum. Evvelce güzel bir avokado sosuyla 200 gramlık somon yerdim ve bu beni mutlu ederdi. Bugün bir avuç fındık ve bir adet muzu ite kaka yedim. O da bir şey yemek zorunda hissettiğim için... Şu an yazarken bile içim kalkıyor.

Bu durumda sanırım en doğrusu profesyonel destek olacak... :(
  • the she ronin  (04.01.20 15:47:36) 
500 kalori alıyor olamazsın. bahsettiğin boy,kilo,yaş ile bazal metabolizmanın yaktığı kalori bile bundan çok daha fazla.

167-53kg ve %21 yağ gayet normal değerler. hatta yağ değerlerin az sayılmaz. o bünye ile 500 kalori alıyor olsan ayda yaklaşık 3 kilo kaybederdin. birde üstüne haftada 3 defa 1 saat pilates diyorsun mümkün değil çok ciddi bir hesap hatan var.
  • orpheus  (05.01.20 05:47:29 ~ 05:50:01) 
500 kalori çok az, bu kadar kaloriyle çok kilo kaybederdiniz (yağ değil kas erimesi hatta) çevrenizden tepki alırdınız, regl düzensizlikleri ya da regl olmama gibi bir durum başlardı, fiziksel belirtiler olurdu, belki oluyor ve gözardı ediyorsunuz ama kilonuz da normal gibi, belki de hesapta bir yanlışlık var.

Belki başındasınız ve zamanla bu söylediklerim olacak. Anoreksiya değilse de sağlıksız bir durum olduğu ortada. Geç olmadan destek almanızda fayda var.
  • hair freak  (05.01.20 10:08:10) 
@orpheus, @hair freak,

Bundan 2 ay kadar önce bir akşam şekerimin aşırı düştüğü, elimin ayağımın titrediğiyle alakalı bir soru başlığı açmıştım.

Kilo sorunum olmadığı için tartıya da ihtiyaç duymuyorum, doğal olarak. Birkaç sohbet/diyalog sonrası ertesi gün tartıya çıktığımda mevcut kilomdan 3,5 kilo verdigimi gördüm. Ne ara verdiğimi anlayamadım. Issız bir yerde yabani bir yaşam sürdüğümden durumumu fark edecek kimse de yok. Araştırdım, günlük 200 mg Lustral'in şekerimi o denli düşürdüğünü okudum. Son iki aydır da 5 kilo kaybettim, bu arada da aldım tabii. Direndim. Yani 70 kilolardan düşüş yok bu hikâyede. Sürekli 51-57 arası bir oynama var. Lustral'i 75 mg'a dahi çıkarsam şekerim düşüyor şu an. O nedenle 50 mg'a indim.

O günden sonra bir aralık karbonhidrata yüklenmek istedim. Fakat bu defa da "steatore" başladı. 1 günde 1,5 kilo verdim. Sonra yeniden %5 karbonhidratıma geri döndüm.

Bu soru başlığını açtığım gün banyodan sonra aynada kendime baktım çünkü öncesinde giydiğim bir taytın bollaştığını fark ettim. Aynada kaburgalarımın üniversite zamanındaki gibi sayıldığını fark ettim. Bu zamana kadar hiç önemsememişim bu durumu, onu gördüm ve korktum.

Geçtiğimiz hafta oldukça çok destek mesajı ve tavsiye de aldım. Başa çıkamadığım bir durum var belli ki. Mutlaka profesyonel destek alacağım.

Tekrar teşekkür ederim.
  • the she ronin  (15.01.20 13:41:26) 
Son yazdıklarınızı yeni gördüm. Önce bir doktora gitmeniz faydalı olabilir. Bu şeker düşmesi, steatore vs için, kan değerlerinize baktırmanız faydalı olabilir. Duruma göre fiziksel mi psikolojik mi bir sorun söz konusu onu saptarsınız.


  • hair freak  (07.02.20 17:04:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.