[]

uyuz salgını mı var?

iş yerinde biri söyledi öyle haberim oldu. internete baktım millet panik halinde.

doktor arkadaşa sordum aman nolcak korksam benim korkmam lazım dedi.

ama bulaştıktan sonra tüm eşyaları dezenfekte etmek falan bana çok zor geldi.

ve tekrar bulaşma riski de olacak.

sağlık bakanlığı bu konuda bi çalışma yürütüyor mu, bilgisi olan var mı?

 
Bi suredir ben burdaki bazi duyurularda goruyodum is arkadasim uyuz oldu napiyim vs tarzi sorular. En az 1 2 aydir benin ufaktan fark ettigim. Ama belki daha da eskidir.

Sozlukte de basligi var 2019 uyuz salgini diye. Valla ben de asiri korkuyorum bulasmasindan. Ilac da yok yeterince mevcut sanirim o da ayri bi panik sebebi insanlarda.

Suriyelilerden dolayi tekrar hortladı turkiyede bu hastalik diyolar kaynagini bilicek kadar hakim degilim tabii ki mevzuya yalan da olabilir dogru da olabilir. Saglik bakanligindan da bi ses yok sanirim simdilik. Hatta intermet dışında tvde haber olduğunu bile gormedim ben.
  • hindistan cevizi  (04.01.20 14:27:54) 
500 kişilik bir iş yerinde çalışıyorum ve isg'ci ile yakınım; bizde bu yönde bir telaş olmadı ya da kulağıma gelmiş bir şikayet duymadım. sosyal etrafımda da hiç uyuz olmuş birini görmedim. çok yaygın değil sanki.


  • Bruce  (04.01.20 14:34:17) 
neyle naptığına göre riskin değişiyor bence. İstanbulda metrobüs kullanan, iş gereği bir sürü insanla tokalaşan falan biriysen biraz daha elini yıkamaya özen göstersen iyi olur mesela. Teması mümkün olduğunca azaltmak lazım, sadece uyuz için değil başka hastalıklar için de.


  • nhk ni youkosu  (04.01.20 14:52:43) 
Ben bi kez oldum, tedavi de sonuç vermedi, yaklaşık altı ay sürdü, neredeyse intihar edecektim. Çok zor.


  • antihero  (05.01.20 00:26:41 ~ 14.08.20 01:56:19) 
o nedenle internetten bir süredir alışveriş yapmamaya karar verdim ve de avmlerden kıyafet almayım dedim bir süre.. burdan da bir arkadaşın bir deneyimi olmuş internet siparişi sonrası.. bence de oldukca korkutucu.. ama sanki daha cok istanbulu etkilemiş gibi.. ankarada bir şey duymadım.


  • omonia  (05.01.20 00:53:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.