[]

Kredi kartindan taksitli alisverisi iptal etmek

Gecenlerde kredi kartindan bir alisveris yaptim. Odeme sayfasinda cikan taksit seceneklerinden birini sectim ve vade farkiyla 270 lira fazla odedim. Hasarli urun gonderildigi icin iade ettim ve karta iade yapildi. 270 lira eksik iade yapilmis.

Bankayi aradim "bizlik degil, kurum almis" diyor, kurumu aradim "bizlik degil, banka almis" diyor. Sonuc olarak ben alamadigim urun icin 270 lira mi odemis olacagim? Ilk kez vade farkiyla taksitli alisveris yapmistim, keske yapmasaymisim.


 
kesinlikle bankanın sorumluluğu. firma vade farkını alamaz ki ondan tahsil edesiniz? bence bir daha arayın bankanızı, yanlış bilgi vermiş olabilirler.

bir de bu taksitlendirmeyi hangi aşamada yaptınız? ürünü alırken site üzerinde mi seçenek vardı? sonradan internet bankacılığından mı taksitlendirdiniz? yoksa fiziken bir mağazadan alırken mı sunuldu size?

edit: internet bankacılığından taksitlendirdiğinizi varsayarak bankanın bu bedeli size iade etmesi gerektiği yorumunu yapıyorum.
  • givemesomesubstance  (03.01.20 16:20:32 ~ 16:35:31) 
Taksidi nasıl oluşturdunuz, alışveriş yaparken henüz ödeme yapmadan taksitli seçeneği seçip mi ödemeye geçtiniz?

Yoksa ödemeyi tek çekim yaptıktan sonra bankanın teklifiyle mi 6 taksit yaptınız?

İlki ise satıcı, ikinci ise banka muhatap.
  • John Bloor  (03.01.20 17:48:24) 
Online alisveris yaptim ve odeme sayfasinda sunulan taksit seceneklerinden birini sectim.


  • aliza  (03.01.20 17:57:37) 
Ödeme esnasında site üzerinden yaptıysanız bence firma sorumlu. Hakem heyetine gideceğinizi, bilirkişi ve oturum ücretlerini de eksik tutarla birlikte ödemek zorunda kalacaklarını yaz. Bence kısa süre için çözülür.


  • baal  (03.01.20 18:02:19) 
yukarıdaki arkadaşlara soruyorum o zaman herkes vadeli alsın sonra satıcı ile anlaşıp malı iade ettim vade farkını geri istesin olur mu?


  • jamswety  (03.01.20 18:50:39) 
bankayla firma arasında şu vardır: taksit sayısı arttıkça banka da firmaya ödeyeceği tutardan taksit komisyonunu arttırır. Firma da kendi hesabını yapar, taksitli seçeneğinden kesilecek parasını kendisi değil sana ödetir vade farkı koyarak. Burada olay firmadadır. Eğer sen tek çekim yapıp bankanın yönlendirmesiyle taksitlendirme yaparsan bu bankayla senin arandadır. Sonuç olarak senin olayın firmada bitiyor. Görüş orasıyla.


  • silah taciri  (03.01.20 23:14:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.