[]

yatırım tavsiyesi

param yüzde 45 altın
yüzde 45 euro
yüzde 10 dolar şeklinde.

euronun yarısını bozdurup altın yapsam mı? geçmiş 2 yıla bakınca altından yüzde 100'e yakın kar ederken ve yaptığım hiçbir alımdan zarar etmezken eurodan zarar ettiğim alımlar da var yine karda olsam da.

ne yapsam?

 
ben $ yada €'yu yatirim olarak gormuyorum, parani sadece TL'nin deger kaybindan korumus oluyorsun, ama aslinda paran ayni kaliyor. kiymetli madenler 2019'da guzel bir trend yakaladi, 2020'de de ayni sekilde devam edecegini dusunuyorum ben acikcasi, ben %40-50 oraninda altin ve gumusteyim, geri kalan paranin bir kismi hisselerde. kendi ilgi alanim oldugu icin genel olarak teknoliji hisselerine yatirim yapiyorum. en son dipten beri yaptigim TSLA yatirimi 2019'da iki ye katladi. Tesla'nin onumuzdeki zamanlarda da cok oynak ama genel olarak yukselen bir trend icinde olacagini dusunuyorum. TSLA benim icin uzun vadeli bir yatirim onun yaninda amazon, apple, intel, netflix hisselerine de kisa/orta vadeli giris cikislarim oluyor. genel olarak yatirim portfoyumun $25-30'u da hisse senetlerinde geri kalani da $/€ yada kripto da. bence yatirimini biraz cesitlendirmen gerekiyor. sadece altina yatirim genel olarak garantili ama getirisi az bir yatirimdir. risk anlayisina gore cesitlendirmekte fayda var.

ayrica yatirimlarini her zaman $ uzerinden degerlendir. portfoyunun degerinin TL karsisinda artmasi aslinda cok fazla birsey ifade etmiyor. onemli olan $ olarak ne durumdasin
  • crucio  (03.01.20 14:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.