[]

Türk-Kürt evlilikleri uzun sürer mi?

şu videoyu izleyince aklıma takıldı. kayserili bir oğlan şırnaklı aşiret kızıyla evlenmiş. oğlanla kız bile birbirleriyle kel alaka duruyorlar. daha bunun içine aileler girecek, gelenekler görenekler girecek, bayramlar seyranlar adetler bilmemneler derken aradaki bağı nasıl kuracaklar, nasıl uzun süre devam ettirebilecekler? çevrenizde böyle evlilikler yapan oldu mu, neler yaşandı?

www.youtube.com


 
Turk-Kurt evlilikleri ne demek? Sen Kurdu ya da Turku ne sandin?
Besiktasli ile Fenerbahceli'nin evliligi ne kadar suruyorsa, onlarinki de o kadar surer.

Sormak istedigin sey herhalde baska bir sey, ama o baslik olmamis.
  • ebabil curnatasi  (03.01.20 11:50:01) 
kürt tarafiyim.

amcam karadenizli bir kadinla evlendi. misafir ve aile cok gelip gidiyor diye karisi amcami bosadi.

bizde gitmedi.

evliligin surmesi icin bir tarafin asimile olmus olmasi gerekiyor. iki taraf da kart ise olmaz.
  • Leonardo~Da~Vinci  (03.01.20 12:51:03) 
"amcam karadenizli bir kadinla evlendi. misafir ve aile cok gelip gidiyor diye karisi amcami bosadi."

esini bosama sebebiyle milliyeti arasinda bir korelasyon yok. taraflar birbirini anlamiyorsa biter, anliyorsa devam eder. sempanze eslesmelerinde de bu durum boyle, kuslarda da.

p.s: karadenizliyim, en son akrabami 10 yil once gordum. amcan beni bulsun.
  • ateistanbul  (03.01.20 12:57:24) 
Almanla ingilizle evlenen türkün kültürü nasıl farklıysa bu da öyle farklı.
Ailemizde var. İki taraf da eğitimli ahlaklı olduğu için sorun yaşamıyoruz.

  • cilekli pasta  (03.01.20 12:57:49) 
malatyalıyız. yarı türk yarı kürt sayılırız.

üç ablam var.
birisi kürtle evli.
birisi karadenizli ile evli.
en küçüğü de izmirli, köken olarak bulgar göçmeni birisi ile evli.

üçü de senelerdir gayet mutlular, hiçbir problem yaşanmadı.

burada önemli olan kendi kökenini ön plana çıkarmamak ve hoşgörülü olabilmek.
  • candide  (03.01.20 13:22:03) 
Aynı bölgenin kurt türk evliliğinde birşey olmaz ama kayseri şırnak işi yaş. Samsunlu türk diyarbakırlı kurt evliliği var üst katımda. Iki ailenin birbiri ile iletişimi yok. Aileleri bir araya getirmez kendi evinizden de uzak tutarsanız yürür.


  • allah yazdiysa bozsun  (03.01.20 14:52:08) 
ya siz evden çıkmayan aşırı asosyalesiniz ya da dalga geçiyorsunuz
azıcık sosyalleşen türk-kürt evliliği dolu bir ülkede oldugumuzu bilir, bu soruyu soru olarak kabul etmiyorum umarım yasın cok kucuktur zıhnıyetın degıl

  • hopp  (06.01.20 00:42:29) 
bilimsel olarak var olmadığı için ırk ayrımına inanmıyorum ama sormuş olduğunuz soruyu anladım ve bunun üzerinden cevap vereceğim. kendi evliliğimde türk tarafıyım ve koca kişisi de kürt tarafı. benim ailem de ırk konusunda benim gibi düşündüğü için ilk başta sorun yaşamadık ancak bu ilişki aileler yüzünden aşırı derecede sorunlara ve krizlere gebe. koca kişisi rasyonel düşünen ve gerektiğinde ailesine karşı durabilecek özelliklere sahip olduğundan (%100 değil de %70 başarılı bu konuda) benim de ailemin hiç bir şeye karışmayan süklüm püklüm bir tavrı olduğundan bu günlere geldik. ama şöyle diyeyim kavgalarımızın %95'i onun ailesi ile ilgili konulardan çıkıyor. gelecekte de sorunlar çıkmasını çok muhtemel görüyorum. böyle bir evlilik içine girecekler evvela kendilerine baksınlar. partnerimi aileme karşı ne kadar koruyabilirim gerektiğinde kendi çekirdek ailem için ana babamı karşıma alabilir miyim diye bir sorsunlar cevapları hayır ise o evlilik yürümez.


  • iwillsee  (06.01.20 16:10:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.