[]

Bodrum'da villa/daire alıp kiraya vermek

İstanbul,da daire alıp kiracı ile ugraşmak yerine bodrum, kaş gibi yerlerden ev alıp bunları haftalık kiraya versek içini eşyalı şekilde nasıl olur?
Bunun düşünen ilk akıllı ben değilim biliyorum.

500.000 TL'ye istanbul'da daire alıp 2.000 TL'ye senede 24.000 TL kira geliri elde etmek yerine bodrum civarından bu tutara daire, villa alınsa daha mantıklı olmaz mı?

Oralarda sistem emlakçılar üzerinden gidiyor diye duydum, temizliği, anahtar teslimi gibi.

Bilgisi olan, yapan, tanıdığı olan yazarsa sevinirim.

 
benim kendi evim yok ama bodrum'a tatile gidiyorum airbnb üzerinden falan ev kiralıyorum. yerine ve evin kalitesine göre iyi paralar geliyor. ama uğraş meselesi. şu an airbnb'de bakarsanız zaten bodrum'da 2 haftalık için yaklaşık 12-13bin tl istiyorlar hoş yerlerde hoş evler için. neredeyse yalnızca yazın olacak bu ancak bu dönemde bütün yaklaşık 20 haftalık dönemi (mayıs-eylül) full değerlendirebilirseniz mantıklı olur ve 10 sene içerisinde de 10-12 sene içerisinde parasını amorti etme şansınız doğar. eğer kendiniz hiç yaşamayacaksınız ve her şey plana uygun giderse. ama yatırım olarak istanbul'dakine göre çok daha fazla para koymanız lazım. bodrum'da para eden evler 1,5 milyondan başlıyor.


edit: anahtar teslimi, temizliği falan filan şeylerini de herkes farklı yapıyor. artık bu çok gelişmiş bir olay olduğundan dolayı uzaktan elektronik kilit koymak mümkün. temizlik için de ayrıca biriyle anlaşabilirsiniz. temizliği yapan kişi yine anahtar teslimi falan halledebilir. türlü türlü yolu var.
  • viyana kangurusu  (03.01.20 11:40:05 ~ 11:41:29) 
Olabilir:
1. Bodrumun yerlisi isen veya sezonda Muğla'da veya İzmir'de sürekli ikamet edebileceğin başka evin varsa olabilir.
2. 500bin'e iyi ev bulamazsın. Mesela benim gözüme kestirdiğim bahsettiğin gibi evler var, şimdi fiyatlarına baktım 1.5 civarında. 500bin'e denize 1km uzakta, yamaçta, arabanın zor çıktığı siteden ev alabilirsin. Onu da kiraya veremeyebilirsin.
3. Bahsettiğin gibi emlakçıya bırakanlar var, ama bu işin ayrıntılarını biraz olsun öğrenebilmen için 1-2 sezon senin yapman gerekli. Yoksa sana kalan kiranın, yarısına da emlakçı tamir-tadilat vb. işleri yüzünden çöker. Bodrum'da inşaat işi, özellikle sezonda çok pahalı. Kötü iş yapıp, yüksek fiyat çekiyorlar. Başında durmazsan üzülürsün.
  • malheiros  (03.01.20 12:05:55) 
Bu işlerin asıl yeri Fethiye.
Arkadaşım geçenlerde villa aldı. 1 milyon civarı. 10 yıl gibi bir sürede kendini amorti ediyormuş. Bu işlerle ilgilenen bir kaç şirket var, her şeyle onlar ilgileniyor. İstersen aylık, 6 aylık veya yıllık ödeme alıyorsun. Asıl müşteriler İngilizler. Sezonda haftalık 2000 sterline kadar çıkıyor fiyatlar.

  • etna  (03.01.20 12:30:21) 
Muğla'nın en kalabalık ilçesi Fethiye ve İngilziler yoğun alduğu için Fethiye'ye de bakmak çok iyi fikir.


  • liberal  (03.01.20 13:00:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.