[]

Hukuktan mezun olup hukuk dışı (beyaz yaka) çalışan tanıdığınız var mı?

Bakıp feyz alayım. Taşra hukuk mezunu olursa iyi olur. Koca linkedin'i aradım 1 tane bulamadım.




 
avukat olan arkadaşım avukatlıgı bıraktı şu an yazılım öğreniyor.
Bir yandan da ticaretle uğraşmaya çalışıyor.

Avukatlığı en baştan itibaren sevmemeişti

Hukukta en iyi okullardan birinden mezun
  • seyyar satıcı  (02.01.20 15:01:13) 
@seyyar, Dün bilgisayar mezunu arkadaşımla konuşurken yazılımdan bahsetti. Hiç ilgimi çekmemişti ama avukatlıktansa yazılımcı olmak daha iyi gibi geliyor fakat 23 yaşımdayım geç kaldım sanırım. Arkadaşınız kaç yaşında?


  • mr. crowley  (02.01.20 15:03:41) 
tiyatrocu tanıdığım var.
iki adet hatta, biri oyuncu. diğeri oyuncu/eğitmen falan.

  • jimjim  (02.01.20 15:06:06) 
@jim, cevap için teşekkürler ama beyaz yakalı örnek arıyorum. Hem zaten ben lisedeyken tiyatroyu denemiştim prof bi hoca çalıştırıyordu olmuyor yapamıyorsun diyordu. Tek erkek bendim kulüpteki, mecbur çıkartamıyordu da. Sonra ben kendim çıkmıştım, kulüp de kapanmıştı.


  • mr. crowley  (02.01.20 15:08:32) 
taşra değil benim örnek ama olursa;
3 - 4 yıl bankada çalışıp bıraktı.
ayvalık dikili taraflarında ahtapot falan avlayıp satıyor, teknelerde falan çalışıyor sezon açıldığında.
sorarsak halinden memnun ama geri kalan herkes meczup gözüyle bakıyor.
  • Wasking  (02.01.20 15:10:53) 
@wask, bankada ne olarak çalıştı?


  • mr. crowley  (02.01.20 15:14:51) 
Hukuk mezunu olup hukuk dışı çalışan arkadaş esnaf var ama adam kuyumcu babadan zengin. Tiyatro ile ilgilenen vardı birde. Geri kalanı en nihayetinde geçim kaygısı diye ya avukat ya kamuda çalışan oluyor. Ancak avukatlık yapıp ticaret ortaklığı olanlarda var dışarıda adam teşvikle ges yapmış onla ilgileniyor mesela bir yandan da avukatlık.


  • Topalordek  (02.01.20 16:25:08) 
youtube da karşıma çıktı:

www.youtube.com
  • faik abi  (02.01.20 23:30:26) 
@mr crowley arkaadşım 30 yaşında
yazılım şu an hukuk alanına da giriyor
hukuk bilgisi ile yazılım bir arada da kulalnılabilir
  • seyyar satıcı  (03.01.20 18:11:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.