[]

Bana telefon alalım mı?

Selamlar duyuru ahalisi. Herkesin yeni yılı kutlu olsun.

Telefon almayı düşünüyorum. Malum fiyatlar çok yüksek ve ortalama telefon ömrünün 3 sene olduğunu düşünerek Bütçemi maksimum 2500 lira olarak belirledim.bir telefondan beklentim;
- kamerası üzmesin,
- arada sırada girdiğim pubg mobile gibi oyunlarda akıcı olsun,
- Güncel bir model olsun,
- pili de en azından 1 günü çıkartsın.

Araştırmalarım sonucunda xiaomi redmi note 8 pro bu anlamda en mâkul cihaz, ama em çinli bir üretici olması hem de bahsettikleri teknik özelliklerin (mesela kamerasının çözünürlüğü) rakamlarla oynanmış hali gibi geldi.

Hem bahsettiğim telefonla hem de belirttiğim bütçeye göre önerilerinizi,düşüncelerinizi oldukça merak ediyorum. Kredi kartıyla 6 taksitle almayı düşünüyorum. Bonus kart ile alacağım şayet kampanya bonus vb şeylerde olursa tadından yenmez. Unutmadan şuan ki telefonum samsung galaxy note 4.

 
bence 100 tl daha çıkıp 2600 tl'ye xiaomi mi 9t almak daha mantıklı. a50 veya note 8 pro gibi budget değil, flagship sınıfında sayılır.

www.hepsiburada.com
  • In a silent way  (02.01.20 12:19:41 ~ 12:22:37) 
doğru telefonu bulmuşsun kardeşim.

rakamlarla oynanma gibi bir durum olamaz hele hele kamera çözünürlüğü kısmında imkansız. çünkü herkes test edebilir çektiği fotoğrafın çözünürlüğünü. yani oradaki rakamları öyle sallama yapamazsınız. 50 çeşit benchmark programı, 50 çeşit test yöntemi var her özellik için. aldığınızda oturup kendiniz de teker teker test edip bakabilirsiniz doğru söylüyorlar mı diye.

ha bu arada eğer daha yüksek megapixel daha iyi kamera kafasıyla bakıyorsan ki türklerin geneli böyle bakar telefonlara yanılırsın. eğer büyütüp billboard'a afiş falan yapmayacaksan telefonun kaç megapixel olduğunun günümüz telefonlarında bir önemi yoktur. kullandığı lensin kalitesi önemlidir.

ha benim için kamera önemli, alabileceğim en iyi kamerayı almak istiyorum 2500 tl ye diyorsan diyafram açıklıklarını kıyaslayabilirsin. %100 doğru sonuç vermez ama genel olarak diyafram açıklığı daha düşük değere sahip olan kamera daha iyi çekim yapar.
  • syozkn  (02.01.20 12:28:38) 
pubg kasmasın 2500 liraya zor. işlemcisi kuvvetli olmalı. çünkü lanet oyun ayda bir güncelleme yapıyor. xiaomi 8 pro video performansı ciddi kötü. videoları youtube'dan izleyebilirsin.

bir arkadaş a50 demiş, ben de a70 diyorum daha iyi olur. oyun performansı açısından ama yine de samsung s serisi, huawei pro veya iphone 8 plus ve üstü olabiliyorsa bunları tercih etmelisin, ikinci ellerine bakabilirsin.
  • anarsika  (02.01.20 12:31:44) 
Note8pro pupgde hdr ayarda bile rahatça ve akıcı oynaniyor ve işlemcisi a50den her türlü işlemci test uygulamasında bir buçuk kat daha yüksek puan alıyor. Amiral gemisine çıkmaya gerek yok. 2500e mi9t de güzel paket onda da snap730 var. Illa samsung alınacaksa a70 olur.


  • karacigerim vur kadehlere  (02.01.20 13:20:45) 
Redmi note 8 Pro iyidir. Teknoloji ile aranız iyiyse miui debloat diye aratın gereksiz Çinli uygulamaları da silin süper telefon.

Kamera sayı ile oynama değil, yanılmıyorsam samsung'dan alıyorlar kamera sensörünü. Ama zaten 108mp fotoğraf çekmeyeceksiniz, pixel binning diye bir olay var kaliteli bir 36mp diye düşünün. (108 cekebiliyorsunuz ama ekstrası olmuyor)


İhtiyaçlarınız karşısında ideal telefonlardan birini bulmuşsunuz zaten. Rom falan kurma gibi ilgileriniz varsa Pro olmayan modeli alın, hiç bulaşmam diyorsanız Pro super seçim.


Tanıdığım en nerd insan da o telefondan aldı, hiçbir şikayeti yok
  • aguen  (02.01.20 16:04:28) 
Kardeşime samsung m30s aldık. 6000 mah pil, 24 mp kamera. Memnun gayet.

2000 liraydı galiba.
  • chihirovekohaku  (02.01.20 16:32:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.