[]

çiğ kıyma mı bu?

youtu.be

favorim falan diyor iğrenç değil mi bu şey?


 
(bkz: steak tartare)


  • archmage mahmut  (02.01.20 01:56:02) 
Çiğ köfteye de iğrenç diyor musunuz?


  • kisa  (02.01.20 01:58:53) 
@kisa yaw ne bilim bulgurla tuzla baharatla çiğ eti seviştirmekle bunun arasında baya fark var sanki.


  • diffarentiationation  (02.01.20 02:02:40) 
Pek fark yok aslında. Kültürel yaklaşımlar diye düşünüyorum.
Söylemek istediğim bizim bayılarak yediğimiz bir şey başkası için benzer duyguları uyandirabilir.

  • kisa  (02.01.20 02:08:36) 
bunun bir çeşidini ayhan sicimoğlu'nun programında görmüştüm.

aslına bakarsan çok iyi temizlenmiş, yüksek kaliteli bir parça et bu, bunu kese kese bu hale getirip, kapari ve çiğ yumurta eşliğinde servis ediyolar. aşağıya türkçe video linkini koyuyorum.

www.youtube.com

iğrenç mi ? hayır değil, yer misin? hayır yemem. ben aynı şekilde diğer insanlara göre çok güzel pişmiş ama bana resmen çiğ gelen etleri de yemiyorum, hani içi pembe, sulu sulu medium falan dedikleri.

sonuçta zevkler ve renkler, mesela bizim yoğurt ve peynirimiz de yabancılara göre bozulmuş, kesilmiş süt oluyor.
  • hem şişko hem deli  (02.01.20 02:13:47 ~ 02:14:55) 
tartar kendisi. gayet michelin yıldızlı bir aşçıdan paris'de yemiştim. 2016 futbol turnuvası özel menüsüydü hatta. tadı hala damağımdadır.


  • ozdek  (02.01.20 02:41:19) 
geçen ay polonya'da yedim. polonyalıların milli yiyeceği gibi bir şey. iş yemeğiydi çok ciks bir restorana götürdü müşteriler. ille de yemeniz lazım falan dedi, kendisi başlangıç olarak servis edildi.

bu arada müşterilerden birisi avcıydı, geyik avlıyormuş adam haftasonları falan. neyse bu herif dedi ki, avladığı geyiği 1 gün dinlendirip taze tazeyken tartar yapmak çok lezzetli oluyormuş. işin aslı geyik etinden ve bu şekilde taze olmasıymış üstelik.

neyse, ben bayıldım tartara. bizim iş arkadaşı vardı, yedi ama ayıp olmasın diye. iğrenç diyor kendisi. bizim patron yemedi, nasıl yedin o iğrenç şeyi diyor bana. ama ben bayıldım, önümüzdeki ay tekrar gideceğim tekrar yiyeceğim.

bu arada içinde okyanus tuzu, bol baharat, çiğ yumurta falan da var. hatta bizim gittiğimiz restoran direk kıymayı getirip yanımızda hazırladı. baharatları atıyor içine, sürekli bıçakla kesiyor inceltiyor. bizim satır kıyma gibi aslında ama daha yağsız.

hatta daha sonra gittiğim bir restoranda yanımdaki arkadaş sipariş verdi, onun yumurtasını servis yaptıktan sonra kırdılar adam kendisi karıştırıp yedi.

yolunuz düşerse harika bir yemek gerçekten mutlaka tavsiye ederim.
  • emfuzi  (02.01.20 08:55:01) 
Piemonte mutfağında yaygınca bulunan bir yiyecek tartar. Sürekli yiyordum, fassona denen %3000 kas %0 yağ olan bir sığırın etini taze taze bıçakla kıyıyorlar, tuz biber limonla servis ediyor çok da güzel oluyor. Yumurta kapari koyma işi fransızların işi sanırım çok cazip gelmiyor o bana


  • mirafiori  (02.01.20 12:53:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.