[]

Eller gidiyor aya ilkel tc kaldı yaya neden

Eller gidiyor aya ilkel tc kaldı yaya neden

İşte bu ve bunun gibi milyonlarca sebepten

Yorumları alayım

www.sondakika.com

Hastasının bekaretini bozan doktorun 1 yıla kadar hapsi isteniyor

İstanbul Taksim'de muayene sırasında hastalarından birinin bekaretini bozan doktor hakkında 'taksirle yaralama' suçundan soruşturma başlatıldı. Bir yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen doktor, önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

Muayene sırasında hastası N.E.'nin bekâretini bozan Prof. Dr. Ebru D., hatasını ameliyatla düzeltmeyi kabul etti. Fakat ameliyat için para isteyince N.E. dava açtı. Kadın doktor hakkında 1 yıl hapis istendi.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre; İstanbul Taksim'deki özel bir hastanede bakım destek personeli olarak görev yapan N.E., kadın hastalığı şikâyetiyle aynı hastanede görevli Prof. Dr. Ebru D.'ye muayene oldu. Doktor, muayene sırasında N.E.'ye hamile olup olmadığını sordu. O da "Bekârım, bakireyim ve hamile değilim" dedi.

Muayene sırasında N.E.'den kan gelmesi üzerine doktor, tekrar bakire olup olmadığını sordu. N.E. de bakire olduğunu tekrarladı. Fakat genç kız, doktorun bekâretini kaybettiğini söylemesiyle yıkıldı. Dünyası kararan N.E., doktorun hatasını düzeltmesini istedi. Doktor, genç kadının talebini kabul edip ertesi gün ameliyat için genç kıza randevu verdi.

"RAPOR VERSENİZ DE BABAM İNANMAZ"
Ertesi gün doktorun yanına giden genç kız, ameliyat için para talep edilmesi üzerine bir kez daha yıkıldı. Prof. Dr. Ebru D., genç kıza ücretsiz bir müdahalenin mümkün olmadığını belirterek, iddiaya göre yapabileceği tek şeyin, kızlık zarının yırtılmasının muayene sırasında olduğuna dair rapor yazıp ailesiyle konuşmak olabildiğini söyledi. Ancak doktor raporunun kendisi açısından birşey ifade etmediğini söyleyen N.E., "Rapor verseniz de babam inanmaz. Kimse bana inanmaz" dedi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Doktor, genç kıza elinden başka bir şey gelmeyeceğini söyleyerek olayı kapattı. N.E. bunun üzerine savcılığa başvurdu. Mağdurun şikâyeti üzerine savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi. Ancak mağdur N.E., uzlaşmayı kabul etmeyerek, doktorun cezalandırılmasını istedi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
Savcılık, hastasına muayene sırasında özenli davranmadığı ve dikkatsizlikle kızlık zarının yırtılmasına neden olduğunu belirttiği doktorun eyleminin "taksirle yaralama" suçunu oluşturduğuna kanaat getirdi. Bir yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen doktor, önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

 
bekaret konusuna zerre kadar önem vermeyen kişi için bile bu durum dava açma sebebidir.
bakire birini muayene ederken bu durumu gözönünden bulundurmalıydı.

kızın babasına söyleme konusundaki tedirginliğini söylüyorsanız, bence baba da ortalığı delip geçmemiş. doktorun ya da kızın dövülmesi gibi bir şey yok haberde. şikayetten ailenin de haberi vardır.

kızın olayın ilk şoku ile panik olmasını, insanların ona inanmayacağını düşünmesi kısmı can sıkıcı, fakat ülkenin konumu, modernleşme süreci malum. bütün insanların elele tutuşup "amaaaan bekaret de neymiş" demesi için çok çok erken.

bence bu durum ülkenin yaya kaldığının bir habercisi değil. başka haberci durumlar olabilir, ama bu durum "böylesi de anca Türkiye'de olur" klişesini söyletecek bir şey değil. doktor ciddi bir hata yapmış, kız panik olmuş, doktorun tavrı yüzünden iş mahkemelik olmuş.
  • lovemyself  (02.01.20 01:28:30) 
bunun tc'nin yaya kalması ile alakasını çözemedim.

doktor yanlış müdahale ile hastanın vücut bütünlüğünü bozmuş mu? evet bozmuş. üstelik hastanın tüm uyarılarına rağmen. hatasını telafi etmek için de üstüne para istemiş. hasta dava açmakta haklı. olaya bekaret özelinde bakmayalım. kaldı ki kişi bekarete değer de verebilir, bu bizi ilgilendirmez. birinin muayene ile kızlık zarını bozmak için de özel bi çaba gerekli bence eğer zar çok önde vs değilse.
  • elorelia  (02.01.20 09:31:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.