[]

Tutanaksız, Kasko hasarı karşılar mı?

Şöyleki, geçenlerde bir kazaya karıştım aracın sol aynası kırıldı. Şimdi ilk etapta kazanın olduğu yer açısından pek inceleme fırsatı olmadığı için bizde kabataslak bir inceledik benim aynada ufak plastik tutan parçaları kırılmış herhalde, hasarsızlık bozulmasın, hem de tamere de girmesin diye düşünerek, tutanak tutmadan gittik. Meğersem durum daha derinlerdeymiş =) aracın servisine gittiğimde içteki metal mekanizma kırılmış dediler 1096tl fiyat çektiler dolayısıyla tutanak tutmadığıma pişman oldum. Şimdik bu hasarı kaskonun karşılaması için ne yapılabilir :/ tek taraflı kazalarda tutanak tutulmuyomuş sanırsam (ağaca çarptım, direğe çarptım vs.) ben de öyle desem olayı yazarken nerde oldu, nası oldu diye sallasam bişey, sigorta şirketi ne kadar derin araştırma yapar =) kamerasız bi yer lazım böyle bi yalan için sanırım :D Yada daha iyi bir fikri olan varsa söylerse sevinirim.

dışarda çıkma vs. araştırıyom bulursam dışarıda yaptırma planım varda en kötü senaryoda kasokya böle diyecem :/ üzgünüm...


 
kafaya takılacak bir durum değil.

Bundan bağımsız size tavsiyem bir sigortacınız olsun.sigorta şirketiyle aranıza muhatap koyun.internette daha ucuz,arkadaşın eniştesi daha ucuz gibi tavsiyelerede kulak asmayın.ben şimdiye kadar bu tip hasarlar için hiç zabıt tutmadım.sadece fotoğrafını çekip sigortacıya gönderiyorum,geri kalan her şeyi onlar hallediyorlar.

Sigortayı yaptırdığınız yer tanıdıksa görüşüp durumu açıklayın,değilse park halinde oldu diye bir dilekçe yazıp sigorta şirketine gönderin onlarda sizi ufak hasar anlaşmalı bir servise yönlendirirler ve hallolur.kasko teminatınıza göre orjinal ya da muadil bir parçayla tamiri yapılır.
  • duptıs  (01.01.20 21:23:39) 
KAsko zaten senede 2 ayna ve 1 ön camı ücretsiz isteğe bağlı değişiyor genelde.


  • godless frog  (01.01.20 21:57:58) 
bu tarz şeyleri beyan ile yapıyor kasko. servis sigorta şirketine beyanı iletir, şirket onay verirse tamir ederler. %90 onay verirler.


  • walter white kilikli  (02.01.20 01:42:23) 
@godless hangi kasko firmasıymış o? ön cam dediğin kaskonun yıllık priminden daha pahalı zaten. isteğe bağlı niye değiştirsin?


  • cowboy  (02.01.20 01:54:54) 
@cowboy
Ön camına taş geldi vs bir şey oldu, kaskodan sorunsuz şekilde yeniliyorsun. "Hasarsızlık bozmadan" demek daha doğru olur, "isteğe bağlı" yanlış olur.

  • late viper  (02.01.20 02:37:51) 
beyan ile hallolur. park ederken aynayı çarpıtım yaz geç gitsin. zaten sonrasını servis halleder. hatta kafası çalışan servis sen oradan çıkmadan bu seçeneği sunardı. netice de kendinden de çarpsan tutanak da tutsan sonuç değişmeyecek. hasarı kasko ödeyecek. 1k'lık trammerden de bir halt olmaz.


  • helenart  (02.01.20 09:41:00) 
Akşam adresimde sokağa park ettiğim aracımın sabah aynasını bu şekilde buldum, hasara sebep olan veya olanlar hakkında bir bilgi edinemedim.

Gibi bir dilekçeyle hal oluyor her zaman.
  • John Bloor  (02.01.20 11:28:23) 
Öncelikle gecikmeli cevabım için kusura bakmayın lütfen. Hepinize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim baya bilgi sahibi oldum sayenizde. Ben de sizin gibi böyle sigorta şirketleri için küçük sayılabilecek şeylerde çok üzerinde durmazlar diye düşünüyorum. Işte yedik bi halt, bir de iyi insan olma çabası xD dolayısıyla, bi ayna yüzünden bir de yalan beyanla papaz olmayak başkalarıyla kaygısı ile merak ettim. Tekrar çok teşekkurler ;)...


  • 0zzy  (02.01.20 22:52:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.