[]

almanya dil okulu vizesi

Selamlar, mutlu yıllar.
Almanya'ya dil okulu vizesi ile gitmeyi düşünüyorum. Pasaport elime ulaşana kadar vize için istenilenleri toplamaya başlayayım dedim ve aklımda bir sürü deli sorular.
1. Nüfus kayıt örneğini e devletten direk türkçe alsak sorun olur mu? Sorun olursa google translate ile sayfayı mı çevireyim ne yapayım?
2. Seyahat sağlık sigortası için ne yapabilirim. Sgk AT 11 belgesinin dil okulu için geçerli olmadığı yazıyor. Bir yıllık bir dil kursu için en uygun nereyi önerirsiniz? Bir de sizin tecrübelerine göre ne kadara patlar?
3. Dil kursuna kayıt alınmasına dair kağıdı mail çıktısı alsam olur di mi? illa posta yoluyla gelmesini mi isterler?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
''Umarım ALMANYA DİL OKULU VİZESİ İÇİN 1 YILLIK VERMEZ,RÜYA GÖRME''ciler gelmez :D

 
1. e devleti kabul ederler muhtemelen ama ceviri icin yeminli mütercim tercüman ve/veya noter tastigi gerekebilir. konsolosluk en güncel yaniti verir.

2. seyahat sigortasi icin gidin en ucuz yer neresiyse ordan yaptirin. bir yilligi takribi 100eur civari olur. ama konsolosluk muhtemelen 3aylik vize verip kalanini almanyaya vardiktan sonra uzatmanizi isteyecektir. gittiginiz yerin yabancilar dairesi de size muhtemelen almanyada yeni bir sigorta yaptirtacaktir. gittiginiz yere göre degisen bi uygulama..

3. muhtemelen yeterli olur. dil kursuna vize icin gerekli belge dersiniz onlar gönderirler disardan gelen cok oldugu icin zaten bilir onlar vize prosedürünü
  • vhs kaseti  (01.01.20 18:57:54) 
3- asıllarını istiyorlar üstadım. Mümkünse bütün kurs kayıtlarını yaptır öyle başvur vize süren ve oturum daha kolay hallolur.


  • dokuzonbeş  (01.01.20 19:38:27) 
6-7 yıl önce gittim,

kurstan orijinal imzalıyı temin edin,
sigorta en ucuz hangisi ise en az 1 yıllık yaptırın orada yaptırmak masraflı ve zor oluyor. belediyeye gidip vizeyi uzatacaksınız 3 aylık d tipi çıkacak size.
benden sigortayı bile almanca istemişlerdi, tercümana çevirtmiştim çok para vermiştim. sigorta şirketlerine almanca verebiliyor musunuz diye sorun.
kursa ne kadarlık para ödersen o kadara izin verecekler ama tüm parayı ödememi beklemişlerdi. benden bloke hesap istemediler ama istenilen kişiler vardı. ben babamdan sponsorluk yazısı aldım noterden onaylatıp. onun masrafı da aylık ne kadar gönderecekse ona göre çıkıyor. noterde öğrenciyim diyin fiyat düşüyor bende düştü.
  • ykyt  (01.01.20 21:12:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.