[]

Sebebi neydi ki?

Yıllar önce günlerce süren karın ağrısı şikayetiyle karın ultrasonuna girmiştim. Radyolog kişisi karnıma bakarken “Doğumun zor mu geçti?” diye sordu. “Doğum yapmadım ki” dedim. “Allah allah bu yaşta nasıl bu hale gelmiş” dedi. O anda “nolmuş” diye soramadım, nasıl olsa raporda yazar diye düşündüm. Öğleden sonra raporu doktora götürdüm, her şey normal yazmış radyolog. Bi şey yok deyip göndermek istedi doktor beni. Tam çıkacakken radyologla aramızda geçen diyaloğu anlattım, istersen bi de kadın doğuma git dedi. Sonra kadın doğuma gittim, ağrım var ama dahiliye bi şey bulamadı radyolog da böyle böyle dedi dedim. O da kasık ultrasonu istedi. Aynı radyoloğa denk geldim, neden yine geldin dedi. “Dahiliyelik bir şeyim yokmuş, kadın doğuma gittim” dedim. “Nasıl yokmuş, yazdık ya ne olduğunu” dedi. “Bir şey yazmamışsınız ki, doktor her şey normal dedi” dedim. “Neyim var” dedim, “aynı gün nasıl ikinci kez sıra alabildin” falan dedi bu sefer. Neyim olduğunu söylemedi. Neyse kadın doğum doktoru da bir şey yok deyince son gücümle dahiliye doktoruna gittim dedim ki bakın çok ağrım var dayanamıyorum, radyolog bir sorun olduğunu söylüyor ama ne olduğunu söylemiyor, rapora yazdım diyor ama yazmamış, bugün de bir şey yok diye göndermeyin beni dedim (uzun zamandır gidip geliyordum). “Peki o zaman bir tahlil daha isteyelim” dedi isteksizce. Bu son tahlil sonuçlarından anlaşıldı ki meğerse karaciğerim çökeyazmış. Sarılık geçiriyormuşum. Öleyazmışım.

Ara sıra aklıma radyologla olan konuşma gelir. 2019 biterken bu konuyu anlamlandırıp kapatmak istiyorum yardımlarınızla :)

1- radyoloğa doğumumun zor geçtiğini düşündüren görüntü neydi?
2- karaciğerimle doğumumun ne kadar zor geçtiğinin ilgisi nedir?

Teşekkürler!

 
Hayır başka hastaneye git. İcabında özele git. Ya o radyolog seni trollemiş ya hastane seni trollemiş ya da cidden bişeyin var ve oradaki doktorlar yetersiz. Ciddi bir şekilde baktır kendine, tahlil sonuçlarının hepsini götür göster. Ola ki doktor hiçbir şeyin yok dedi, yine de değer bunu duymaya. Hasta olmandansa... lütfen özel doktora git ben bu hastanenin işini hiç mantıklı bulmadım.


  • muhayyer divan  (31.12.19 18:59:46) 
Başka hastaneye git. +1


  • baldan kaymak  (31.12.19 19:57:11) 
benim sarılığım da yüksek çıktı. doktor gebelik durumun var mı diye sordu, ben de olabilir deyince eyvah!! demişti.

bir başaka yıllar:

ben gebelik için aşılama tedavisi olmuştum sonuç alamdığım. doktora sormuştum gonal f diye bir ilacı insülün gibi 1 hafta boyu kullanmıştım. bunun karaciğerime zararı olur mu diye, o da o zaman gebelikte düşünme onun da karaciğerine bin türlü riski var demişti.

konunla pek ilgili değil ama karaciğer olunca yazayım dedim.

mutlu yıllar.
  • for day to break  (31.12.19 20:02:23 ~ 20:03:31) 
hepinize çok teşekkürler. olay 6-7 sene önce oldu, şimdi tamamen iyileştim çok şükür. sadece ara sıra aklıma geliyor ve radyoloğun ne görüp neden öyle konuştuğunu (ve neden normal rapor yazdığını) merak ediyorum.


  • mezzosprite  (31.12.19 20:03:28) 
Radyolog ne yazmış onu da göreydik belki bir şeyler söyleyebilirdik.


  • kibritsuyu  (01.01.20 16:19:31) 
@kibritsuyu, bulamadım, bulursam eklerim iki hafta sonra. bi şey duvarında az bi mm kalınlaşmadan bahsediyordu sadece, diğer her şey için normal yazıyordu. doktor o kalınlaşmanın önemsiz olduğunu, sonucun normal olduğunu söylemişti.


  • mezzosprite  (01.01.20 23:10:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.