[]

romanya'dan vize alınca otomatik olarak şengen almış mı oluyoruz?

marina diye bir ajans var, romanya vizesine buradan başvuruluyormuş. ben romanya için vize alınca otomatik olarak şengen vizesi mi vermiş oluyorlar?
yoksa başvuru esnasında şengen/sadece romanya vizesi diye mi soruyorlar?

romanya avrupa birliğine dahil bir ülke, o yüzden tıpkı italya'dan vize alınca otomatik şengen almış gibi olduğun için bunda da aynısı geçerli diye düşünmüştüm. daha önce italya'dan vizelerim var ve hep şengen vizesi olarak bahsediliyordu. romanya için siteye vs. baktım ama şengen lafı geçmiyor hiçbir yerde; anlayamadım o yüzden.

 
www.mfa.gov.tr


www.birhayalinpesinde.com

yani schengen vizen varsa romanya'ya girebilirsin ama romanyadan schengen alamazsın. ben öyle anladım
  • elorelia  (30.12.19 16:36:31) 
elorelia +1
Romanya Schengen veremez, Schengen ile Romanya'ya girilebilir.

  • whoosie  (30.12.19 16:40:38) 
bulgaristan da aynı şekilde bu arada.


  • emfuzi  (30.12.19 16:50:42) 
bilgi olarak:

ab'de bazı ülkeler ab'nin bütün nimetlerinden yararlanamıyor. bu da onlardan biri. romanya schengen veremiyor. schengenle gelenleri kabul ediyor.
  • viyana kangurusu  (30.12.19 17:25:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.