[]

Her şeye burnunu sokan insanlar

Öncelikle merhabalar,

Biraz uzun olacak belki ama iş yerinde yaşadığım bir sorunla ilgili önerilerinize ihtiyacım var.

İş yerinde benden yaklaşık 15 yaş büyük birisiyle anlaşmakta sorun yaşıyorum. Sebebi ise kendisinin sürekli benim ve başkalarının işine burnunu sokuyor olması.

Kendisi benim üstümmüş gibi davranıyor ancak değil. Benden 2 ay önce işe başlamış ve işin satış tarafında bense pazarlama departmanındayım.

Geçenlerde oluşturmak istediğim bir projeden kendisine bahsetmiş bulundum. Proje hem bir ürünümüzün satışını artırmayı hem de şirket imajına katkıda bulunmayı hedefliyor. Hanımefendi sağolsun hemen fikrimi sahiplendi ve bununla ilgili mailler atmaya başladı. Şimdi de kendi projesiymiş gibi sağda solda dillendiriyor. Genel olarakta sürekli benim işlerimle ilgili telkin verme gayretinde. Sadece beni değil ofisteki diğer arkadaşları da rahatsız eden bir boyuta ulaştı artık yaptıkları.

Yöneticime gidip direk olarak bu kişi hakkında şikayette bulunmak istemiyorum ama bu kişiyle de nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Ayrıca kavgacı ve şirret bir tip biraz da. Yani birinin üzerine çıkabilmek için her yolu mübah gören birisi. Yaş olarakta benden oldukça büyük.

Bu tarz insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz ?

 
öncelikle çatışmaya girmeyin.
politik ve sinsi olun.
bu insanlarla adeta bir büyükelçi gibi başa cikiyorum, politik ve yüzeysel davranarak.
  • wang  (30.12.19 15:34:57) 
@wrang mecburen öyle olmam gerekiyor ama başarıyı sahiplenmesi gerçekten sinir bozucu. Sonuç olarak aynı ortamda çalışıyoruz gün boyu mutlaka fikir alışverişi yapmamız gerekiyor ancak böyle bir durum yaşadıktan sonra ben bu kişiyle ne eskisi gibi bir samimiyet kurabileceğim ne de bir fikrimi paylaşabileceğim.

Bu arada kendisi benim olabileceğimden daha sinsi :d

Yapacağım işi elbette paylaşmakta bir sorun görmüyorum ancak başarımın başkası tarafından sahiplenilmesi sinir bozucu bir durum ortaya çıkardı.
  • a piece of cake  (30.12.19 15:43:46) 
işyerinde kimseyle düşüncelerimi konuşmuyorum.


  • inekadam  (30.12.19 16:15:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.