[]

Nereye Gitsek (Yurtdışı)

Mayıs başı gibi ai*lecek yurtdışı (2 yetişkin 2 çocuk 1.5 ve 6 yaş) yapmayı düşünüyoruz. daha önce kıbrıs ve bosna hersek'e gittik. Yani yurtdışı deneyimimiz az...

nereyi önerirsiniz? (AB vizesi problem değil)

şimdiden teşekkürler..

edit: çocuktan dolayı çok çok yürüme ve otobüs turu olmayan, gece hayatı da olmayan bir gezi mesela. kafa dinlerken az da gezip görmelik.. ekstra şu olsun dediğimiz birşey yok..

 
neyden keyif aldığınızı da yazarsanız ona göre daha iyi öneriler gelir.


  • viyana kangurusu  (30.12.19 14:26:38) 
biraz sakin bir yer aradığınıza göre mayıs başlarında yapabileceğiniz tatiller daha küçük şehirler olabilir ve yürüme açısından derdinizi ortadan kaldırır.

1- ben viyana'da yaşıyorum ve o yüzden viyana hem her tarafa yürüyebileceğiniz bir yer hem de gece hayatı falan filan olan bir yer değil. sakindir, tehlikesizdir.

2- havası güzel ve şehrin kendisi küçük aynı zamanda güzel olan benim gidip çok beğendiğim floransa vardır. oraya gidebilirsiniz. görmeniz gereken şehir içi zaten oldukça küçük bir bölge ve bu sebeple de otobüs falan hiç ihtiyacınız olmaz. yürüme konusunda da zaten inanılmaz büyük bir yer değil.

3- yine olabilecek yerler ispanya'da ilginizi çeken herhangi bir yer. bu sene ağustos'ta roadtrip olarak ispanya sahillerini gezdim ve yazın dışarıda gezmek çok zor oluyor. eğer gezmelik arıyorsanız böyle bir şeyi düşünebilirsiniz. mayıs sıcaklık açısından ideal seviyelerde olur. barcelona, madrid, malaga, malaga'ya gitmişken yakınlarda granada olabilir. böyle şeyler yapabilirsiniz.
  • viyana kangurusu  (30.12.19 14:38:04) 
arabayla yunanistan ve makedonya turu diyorum. sınırdan geçtikten 1 saat sonra dedeağaç'ta sabah frappenizi içip sahilde turladıktan sonra ilk konaklama noktası kavala'ya varırsınız yine 1 saatlik yol ile. deniz, uzo, balık, osmanlı sokağında gezme işlerini halledip ikinci gün 1,5 saatlik yol ile selanik. atatürk'ün evi (pazartesileri kapalı), beyaz kule, sahilde frappe mrappe ilk günü devirir, ikinci gün de halkidiki'de deniz yaparsınız. gece de selanik'in klasik eğlence sokağı ladadika'da yine uzo meze balık yapasınız.

ordan da 3 saate makedonya'dasınız. Önce manastır'da gezer sonra da ohri gölü kenarındaki ohri şehrinde kalırsınız. ilk gece biraz sahil turu, çarşı turu, sonra otelde yorgunluk atma. ikinci gün göl turu tekne ile, kale turu, tarihi kiliseleri gezmeler, gece yine çarşı sahil 2 bira sonra otel.

ohri'den yola çıkar 9-10 saate istanbul'a varırsınız. hem arabalı olduğunuz için kontrol sizde olur hem de istediğiniz yerde istediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz. çocukları dert etmeyin, aynı turu kızım 20 aylıkken yapmaya başladım, 3 senedir her yaz yapıyorum daha uzununu.
  • duster  (30.12.19 15:17:39) 
Viyana bencede olabilir. Kullanmak isterseniz şehiriçi ulaşımda gayet iyi. Şehir güvenli ve temiz. Gidecek yerler birbirine uzak değil.


  • Topalordek  (30.12.19 15:32:15) 
viyana +1


  • ayin yazari  (30.12.19 16:16:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.