[]

Golden icin bonacibo marka mama nasildir ?

Herkese selam,

Malumunuz yeni kurlarla beraber nd, acana gibi mamalari artik alinamaz hale geldi. Acana classic red kullaniyordum benim 5 yasindaki kisir erkek goldenima. Memnundum fakat kilo yaptirdi. Bu yuzden hem fiyat hem kilo artisi nedeniyle mama degisikligi yapicam.

Turkiye uretimi bonacino yu onerir misiniz ? (Tabi ki premium mama olmadigini biliyorum fakat baska sansim kalmadi gibi.)

Tesekkurler.

 
Geçen gün veterinere sordum, aroması aşırı yüksek bir mama olduğunu. Kendi köpeğini kullandığını ve bi süre sonra bu yüksek aromadan dolayı rahatsızlıkları başladığını söyledi.

Yorum sizin
  • kablelvuku  (30.12.19 12:47:33) 
Veterinerlerin çoğu kötüler bu mamayı, yorumu veterinerlere göre yapmayın derim. Birinci kullanıcılar ile görüşün. Ben bi yıldır kedim için alıyorum, arada brit care vs de alıyorum tabii ama sıkıntısını görmedim hiç. Eski veterinerim çok dürüst bir insandı. Mamayı sorduğumda kötü de demedi iyi de demedi. Bazı hastalarım memnun bazıları değil dedi. Bir de "iyi mama, kötü mama yoktur aslında" dedi. Kedinize iyi gelen ve gelmeyen mama vardır dedi. Dolayısıyla sizin köpek çok hareketli ise tahılı az veya tahılsız mama alın az hareketli ise düşük tahıllı mama önceliğiniz olmayabilir.
Kısacası, mamayı deneyin, köpeği takip edin, kakasını, tüylerini vs. Belki sizin köpeğinize iyi gelebilir

  • Fusha  (30.12.19 13:18:39) 
@fusha +++

kesinlikle veterinerlerin dedikleri tutarlı değil. temizmama kötü bir firma değil. 4 yıldır 2 tane kedimi şununla besliyorum. www.temizmama.com herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşmadım. sokak kedilerine şunlardan alıyorum www.temizmama.com onlarda çok memnun. özellikle sokak kedileri diğer insanların verdiği kuru mamaları yemezken benimkileri iştahla yiyorlar. insanlar genelde fiyatına bakarak dandik olduğunu düşünüyor fakat fabrikalarını gezmiş biri olarak çok özenli olduklarını söyleyebilirim. bence alıp deneyin.
  • veri  (30.12.19 13:54:26) 
Her duyuruda aynı şeyi söylüyorum.
Mama işi tamamen loto.
Yavruluktan 1,5-2 yaşına kadar ki süreçte kaliteli mama gelişimi destekliyor. Ancak 2 yaşından itibaren kedi kopek farketmeksizin yüksek enerji ihtiyacı, kilo kontrolü ya da hastalık sebebiyle özel ihtiyaçlar söz konusu değil ise en ucuzundan en pahalisina tüm mamalar neredeyse aynı.

Gerekli besin değerlerlerini karşılamayan ürünler zaten mama olarak piyasaya sürülemezler.

Küçük alıp deneyin, iştah ve dışkıyı check edip büyüklere geçersiniz.

Belli bir markaya tutunup 2- 3 ayda bir diğer aromalara geçince köpeğin iştahıda desteklenmiş olur.
  • qxgviper  (30.12.19 14:06:08) 
Ben yaklaşık 2 sene kadar köpeğim için bonacibo aldım fakat bikaç ay önce sanıyorum fabrikası değişmiş, tüyleri inanılmaz dökülmeye ve dışkısının rengi de iyice açık bir hal almaya başlayınca değiştirdim. Kesinlikle önermiyorum


  • anyelios  (30.12.19 14:50:42) 
hayvanın mamayı sevmesi iyi olduğunu göstermez.
mamadan kıstığın her parayı 5-10 yıl sonra karşına çıkacak veteriner masrafı olarak düşünebilirsin.
diğer mamalar niye pahalı bu niye ucuz oradan bak.
  • denek hayatım  (30.12.19 16:28:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.