[]

budapeşte - viyana tavsiyeleri

iki şehirde 3'er gün kalıcam. tavsiyelere açığım.

müze-galeri olarak nereler görülmeli?
yeme-içme için en iyi yerler neresi?

genel önerileriniz varsa onları da alayım.

 
Viyana Figlmüller'de şinitzel yiyebilirsiniz. 2 şubesi vardı diye hatırlıyorum.


  • kendi helvasını kavuran zombi  (30.12.19 11:07:17) 
(bkz: amerlingbeisl)


  • kanlakarisikyagmur  (30.12.19 11:14:04) 
budapeştede house of terror'dü galiba müze olarak o aklımda kalmış. içme mekanı olarak da yahudi mahallesinde ruin pub var Szimpla Kert isminde. mutlaka git bi ortamı gör. tarzını çok beğenmiştim. buda tarafında zaten topyekün tarihi yerler var. saray'ın oraya git. balıkçı tabyasıdır, adını hatırlayamadığım yüksek kuledir gellert tepesidir. vs. dir hepsini içeren bir bilet al ve gez. günün birini direk buda tarafına ayır yani. chain bridge var zaten istemesen de göreceksin. kahramanlar meydanında git budapeşte yazısının önünde bir fotoğraf çektir. kahramanlar meydanının arkasında çok güzel bir park vardır bu arada. hava iyi olursa o parkı gezebilirsin. o parkın içinde adını hatırlayamadığım açık hava hamamı vardır. yerinde olsam yarım gün de olsa ona bi girerdim. hele kışın keyfi daha iyi çıkar. baya oldu gitmeyeli. hatırlayabildiklerim bunlar. kısa yoldan şöyle de yapabilirsin. kırmızı hop on hop off otobüsler var. onlardan 48 saatlik falan bir bilet al gider gitmez. onlarla 2 günde tüm şehiri altına üstüne getirecek kadar gezebilirsin. her durağına gidersen zaten şehirde gezmediğin herhangi önemli bir bina/yapı/müze kalmıyor gibi bir şey. biletini nereden alacağım diye düşünme. indiğin andan itibaren şehirin her tarafından bunun biletlerini satmaya çalışan satıcılar fışkıracak. ben kırmızıyı kullanmıştım gayet başarılıydı. yeşillerin de farklı olacağını sanmıyorum. otelin peşte tarafında olsun. çok merkezi olsun diye kasma pahalı olacaksa. metro hattı oldukça kullanışlı.


viyanada şöbürn sarayı (benim gördüğüm açık ara en iyi saray. içinde kaybolursun. arka bahçesinde peyzaj manyağı olursun. içerideki tura da mutlaka katıl bu arada. hem türkçe anlatım var, hem de gerçekten doyurucu bir tur) aziz stefan klisesi, belvedere sarayı (resimdir heykeldir ilgin yoksa içine girmene gerek yok diye düşünüyorum. genelde sergi olur içeride, meşhur kiss tablosu da burada sergilenir, peyzaj bahçe dizaynı çok iyidir.) , renkli evler vardı, handerwasser gibi bir şeydi ismi, eh işte gideyim bir fotoğrafım olsun dersen ona da gidilir. sanata ilginiz varsa sanat tarihi müzesinin doyurucu olduğu söylenir. ben maalesef gitmemiştim oraya.


ikisine de gideli uzun süre oldu. aklımda kalanlar bunlar. bir de sürekli karşıtırırım ben bunları hangisi viyadaydı hangisi belgrad hangisi budapeşte prag falan. birbirini andıran mimarileri ve sanat yapıları vardır.


yukarıda arkadaş figlmüller şinitzel demiş. gitmişken mutlaka ye tabi ki çok meşhur bir yer ama ben öyle aman aman da etkilenmedim onu söyleyeyim (mutlaka rezervasyon yaptır gitmeden, değilse gereksiz vakit kaybedersin sıra beklerken. )
  • syozkn  (31.12.19 03:54:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.